SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'li vekiller açlık grevine başladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, HDP İstanbul Milletvekilleri Hüda Kaya, Dilşat Canbaz ve Ali Kenanoğlu, partilerinin cezaevinde bulunan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla HDP İstanbul il binasında 3 günlük açlık grevine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2018 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'li vekiller açlık grevine başladı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, HDP İstanbul Milletvekilleri Hüda Kaya, Dilşat Canbaz ve Ali Kenanoğlu, partilerinin cezaevinde bulunan Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla HDP İstanbul il binasında 3 günlük açlık grevine başladı. 

Saruhan Oluç, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  

"Bugün burada Leyla Güven arkadaşımızla destek ve dayanışma amaçlı bir açlık grevine başlayacağız. Leyla Güven Hakkari halkının iradesidir. Milletvekili seçildiği günden bu yana hukuksuz bir şekilde rehin tutulmaktadır. Dokunulmazlık kazanmış bir vekildir. Yasama faaliyetlerini yapabilmesi için derhal serbest bırakılması gerekirdi. Ancak mahkemeler atmaları gereken adımı atmadılar. Şu anda yerel mahkemenin yasama organı üzerinde tahakkümü söz konusudur. Biz bu konuda çok defa girişimde bulunduk, çağrılarda bulunduk Çağrımızı tekrarlıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.