SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'li Temelli: Asgari ücret 3 bin lira olsun

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Asgari ücret 3 bin lira olsun diyoruz. Çünkü bu ülkenin yoksulluk sınırı 6 bin liradır. Bir evde 2 kişi çalışsa ancak yoksulluk sınırına ulaşıyor. Bu hesap, öyle uydurulmuş bir hesap değildir. Bu bir siyasi tercihtir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'li Temelli: Asgari ücret 3 bin lira olsun

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında son gelişmeleri değerlendirdi.

Temelli'nin konuşmasından satır başlıkları şöyle:

"-Asgari ücret 3 bin lira olsun diyoruz. Çünkü bu ülkenin yoksulluk sınırı 6 bin liradır. Bir evde 2 kişi çalışsa ancak yoksulluk sınırına ulaşıyor. Bu hesap, öyle uydurulmuş bir hesap değildir. Bu bir siyasi tercihtir.

-Kudüs tarih boyunca İslamiyetin, Hristiyanlığın ve Museviliğin buluştuğu bir barış kentidir. Halkları birbirine düşman ederek ortak yaşam coğrafyasını savaş coğrafyasına çeviren bu zihniyete, halklar barış mücadelesi ile son verebilir.

-Filistin'in seçim malzemesi yapıldığını görüyoruz. Mavi Marmara unutulmuş gibi, İsrail Hükümetiyle yapılan anlaşmalar unutulmuş gibi Yenikapı'ya miting çağrısı yapılıyor. Bu mitingten Filistin halkına hayır çıkmaz, demokratik siyasetin tasfiyesi çıkar.

-Eğer Filistin halkıyla yan yana olmak istiyorsanız gelin bu ticari, siyasi ve askeri anlaşmalara son verelim. İşte Meclis. Gelin hep birlikte tüm bu anlaşmalara son verelim.

-Kürt halkına karşı ne yapıyorsanız, İsrail Hükümeti de Filistin halkına karşı onu yapıyor. Eğer bu coğrafyada sorunun parçasıysanız çözüm üretemezsiniz.

-Varlık barışıymış. Nedir bu? "Hani siz vergi vermeyip paraları kaçırdınız ya, paraları 31 Temmuz'a getirin vergi almayacağız, getirmezseniz alacağız." Ne kadar? Yüzde 2. Yüzde 2 vergi ödeyen başka bir kesim var mı bu ülkede?

-Erdoğan "Para politikasını daha etkin kullanacağım" demiş. Bu ne demek biliyor musunuz, "Yerli paraya geçeceğim" demek. Yani Merkez bankasına para bastıracak. Yüzde 50 - 60 hiper enflasyon tehdidine ülke savrulacak.

-Demirtaş Cumhurbaşkanı yetkilerini kullanmaya değil bu sistemi değiştirmeye geliyor. Geçmişin vesayetçi rejimine öykünerek değil, geçmişin vesayetçi rejimini de değiştirmeye geliyor. Çoğulcu, laik, demokratik cumhuriyet ve barış için mücadeleye geliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.