SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'li kadın vekillerden İstanbul Sözleşmesi eylemi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kadın milletvekilleri, İstanbul İstiklal Caddesi'nde 2021 yılının ilk 4 ayında katledilen 106 isminin bulunduğu pankartı açarak eylem yaptı. Diyarbakır'da ise HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve kadın vekiller, basın açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2021 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2021 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'li kadın vekillerden İstanbul Sözleşmesi eylemi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kadın milletvekilleri Serpil Kemalbay, Dilşat Canbaz, Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy, İstanbul İstiklal Caddesi'nde 2021 yılının ilk 4 ayında katledilen 106 kadının isminin bulunduğu pankartı açarak eylem yaptı. 

Diyarbakır'da HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve kadın vekiller, İstanbul Sözleşmesinin 10'uncu yıl dönümü vesilesiyle basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Surlarına 2021 yılının ilk 4 ayında katledilen 106 kadının isimlerinin bulunduğu pankartı asan kadın milletvekilleriyle birlikte açıklama yapan Başaran, "Bugün İstanbul Sözleşmesi'nin 10. yıl dönümü. Bütün dünyada şu anda İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kadınlar ortak eylemler düzenliyor. Pandemi sürecindeyiz, tam kapanma söz konusu, ama kadınlar hala şiddete maruz kalmaya erkekler tarafından katledilmeye devam ediyor" diye konuştu. 

"İstanbul Sözleşmesi feshedilmemiş olsa 23 defa koruma kararı alan bir kadın katledilmeyecekti" diyen Başaran, "Bizler İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü İstanbul Sözleşmesi fesh edilmemiştir. İstanbul Sözleşmesi uygulamadadır. Tek adam "imzamı çektim" dedi diye bu iş bitmemiştir. Daha kadınlar son sözünü söylememiştir. Biz bitmedi demeden bu mesele bitmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.