SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'li beş belediye eşbaşkanı tutuklandı

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP'li Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı ile Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'li beş belediye eşbaşkanı tutuklandı

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında 15 Ekim günü yapılan polis baskınlarında gözaltına alınan HDP'li Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Karaman ile Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Hakkari Adliyesi'ne getirildi.

Karaman, Yaşar ve Sarı savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiler. Hakimlik, Karaman'ın "silahlı terör örgütüne olmak" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

Remziye Yaşar "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", İrfan Sarı ise "silahlı terör örgütüne olmak" iddiasıyla tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma nedeniyle 15 Ekim'de gözaltına alınan Nusaybin Belediye Eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Nusaybin Belediye Meclisi üyesi Mehmet Emin Alkan emniyetteki ifadelerini ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan Nergiz ve Kut "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanırken, Alkan serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.