SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'den Yeni Zelanda'daki katliama tepki

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Yeni Zelanda'da iki camide 49 kişinin katledildiği saldırıyı kınadı. Buldan ve Temelli, saldırının dünyanın karşı karşıya kaldığı ırkçılığın ve nefret söyleminin yarattığı açık ve yakın tehlikeyi gösterdiğine dikkat çektiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2019 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'den Yeni Zelanda'daki katliama tepki

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yaptıkları açıklama ile Yeni Zelanda'da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Christchurch kentindeki iki camiye yapılan saldırıyı kınadılar.

"Yaşamını yitirenlere rahmet; ailelerine, Müslümanlara ve Yeni Zelanda halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz." diyen Buldan ve Temelli'nin açıklaması şöyle:

"Bu saldırı dünyanın karşı karşıya kaldığı ırkçılığın ve nefret söyleminin yarattığı açık ve yakın tehlikeyi göstermektedir. Bu saldırı dünyayı yöneten iktidarların toplumlar arasında yarattığı ayrımcılığın bir sonucudur ve sadece toplumsal değil siyasal da bir sorundur.

Çözümü ise toplumlar, farklı inançlar, diller, kültürler ve kimlikler arasında ayrımcılık yapan, nefret söylemi yayan, kutuplaştıran her türlü zihniyete karşı demokrasi mücadelesini büyütmektedir.

Irkçılığın, ötekileştirmenin ve nefret söyleminin dünya genelinde giderek yaygınlaştığını görmenin üzüntüsüyle, kamuoyunu şiddet dolu, insanlık düşmanı bu tür suçlar karşısında duyarlı olmaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz.

Herkesin bir arada özgürce ve barış içinde yaşayabilmesinin ön koşulu, kültürel, inançsal ve dilsel tüm farklılıkların birer zenginlik ve değer olduğunun kabulüdür. Herkesi, bu farklılıklara saygı gösterme ve  demokratik ilkeleri hakim kılma mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmeye çağırıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.