SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'den TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "Silahlı güçler, sivilleri kalkan yapıyorlarsa devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değil" diyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2019 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2019 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'den TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, CNN Türk'te yayınlanan ve Hakan Çelik'in sunduğu "Hafta Sonu" programına katıldı.

Suriye'nin kuzeydoğusunda yürütülen Barış Pınarı Harekatı'yla yabancı ülkelerden gelen tepkilerle ilgili konuşan Metin Feyzioğlu, "Türkiye, Birleşmiş Milletler Şartı'ndan kaynaklanan meşru savunma hakkını kullanmaktır. ABD'ye Meksika sınırında havan topu atılıyor mu? Orada bir CNN International, BBC muhabirine keskin nişancı ateşi olsa dünyayı ayağa kaldırırlar" dedi.

Sivillerin "canlı kalkan" olarak kullanıldığı durumlarda saldırıya uğrayan devletlerin sivilleri koruma zorunluluğu olamadığını savunan Feyzioğlu, "Uluslararası hukukun bu çatışmaları düzenleyen maddelerine göre eğer silahlı güçler sivilleri kendilerine kalkan yapıyorsa saldırıya uğrayan devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değildir" ifadeleri kullandı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, yargıç Roland Freisler'in, Hitler'e yazdığı bir mektupta, "Führer'im; halk mahkemeleri, bundan böyle bir karar verirken, sizin nasıl karar vereceğinize inanıyorsa, o yönde bir karar vermeye çalışacaktır" diye yazdığını hatırlattı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun bu açıklamaları ile savaş suçu işlediğini ileri süren Ayşe Acar Başaran, "Hak ve yetkilerini aşarak, konumuna aykırı davranan Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği'ni değil, siyasi iktidarı temsil çabası içerisindedir." dedi.

HDP Siirt Milletvekili ve hukukçu Meral Danış Beştaş da, Feyzioğlu'nun açıklamasını eleştirdi. Twitter hesabından açıklama yapan Beştaş, "Senin hukukçu olmadığını biliyorduk ama sivillerin katline bu kadar hevesli olduğunu bilmiyorduk, öğrenmiş olduk...Yazıklar olsun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.