SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'den Kulp'taki terör saldırısına kınama

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili bir açıklama yapan HDP, saldırıyı kınadı. Açıklamada, "Toplumsal barışa, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz ve İnfaz Yasası'nda eşitlik sağlanması için toplumun birçok kesiminin bir araya geldiği bir süreçte yaşanan saldırı birçok soru işaretini barındırmaktadır." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2020 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'den Kulp'taki terör saldırısına kınama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Güleç Mahallesi kırsalındaki ormana oduna giden köylüleri hedef alan ve 5 yurttaşın yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı.

"Yurttaşların hayatını kaybetmesine neden olan olayı kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz." denilen açıklama şöyle:

"Toplumsal barışa, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz ve İnfaz Yasası'nda eşitlik sağlanması için toplumun birçok kesiminin bir araya geldiği bir süreçte yaşanan saldırı birçok soru işaretini barındırmaktadır. Salgın nedeni ile toplumsal dayanışmamızı en güçlü kılmamız gereken bir süreçte meydana gelen bu olay bir an önce aydınlatılmalıdır.

Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz."

İHD: YAŞAM HAKKINA YÖNELİK SALDIRILARIN KARŞISINDAYIZ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi de yapılan açıklamayla saldırıyı kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaşam hakkına yönelik gerçekleşen bu saldırıyı kınıyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İnsan Hakları Derneği olarak, yaşam hakkına yönelik gerçekleşen tüm saldırıların karşısında olduğumuzu ve yaşam hakkını korumak adına her türlü mücadeleye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz."

Kulp'ta geçen yıl Eylül ayında, yine orman işçilerini taşıyan araç mayına çarpmış, olayda 7 köylü hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.