SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'den koronavirüse karşı 'Kardeş Aile Kampanyası'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla Kardeş Aile Kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2020 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2020 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'den koronavirüse karşı 'Kardeş Aile Kampanyası'

Türkiye'de de etkisini artıran koronavirüs salgınına çeşitli kampanyalar hayata geçiriliyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP), salgının ekonomik etkilerini azaltmak için "Kardeş Aile Kampanyası" başlattı.

HDP'den yapılan açıklamada, iktidarın muhalefet partilerinde bulunan belediyelerin bağış ve yardım kampanyalarına engel olduğu belirtilerek, HDP'nin "Kardeş Aile Kampanyası" başlattığı hatırlatıldı. Kampanya kararının Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tarafından partinin sosyal medya hesapları aracılığıyla duyurulduğu belirtilen açıklama şöyle:,

"Kampanyaya ilişkin detaylar MYK imzalı bir genelge ile Parti Meclisi üyelerimize, il ve ilçe eşbaşkanlıklarımıza, kadın ve gençlik meclislerimize ve tüm seçilmişlerimize iletilmiştir.

Kampanyanın detayları şu şekildedir:

- Tüm il ve ilçe örgütlerimiz yardım edilecek kardeş aileleri tespit edecektir. (Ekonomik açıdan zor durumda bulunan, ihtiyaç sahibi, salgın sebebiyle işsiz kalmış, salgın tehdidine rağmen çalışmak zorunda olan aileler öncelenecektir. Bu kapsamda hali hazırda tespit edilmiş 50 binden fazla aile vardır, tespit çalışmaları devam etmektedir.)

- Tüm il ve ilçe örgütlerimiz, kendi yerellerinde yaşayan, ekonomik durumu nispeten iyi olan ailelerimizle iletişime geçerek, 'Dayanışmacı Kardeş Aile' olmaları konusunda çağrıda bulunacaktır.

- İl ve ilçe örgütlerimiz Dayanışmacı Kardeş Aile ile ihtiyaç sahibi Kardeş Ailenin iletişime geçmelerini sağlayacaktır.

- Belli merkezlerde belirlenen marketlerle indirim anlaşması yapılmıştır. 200 TL değerindeki gıda paketlerini kardeş ailelere ulaştırmak da kampanyaya katılmanın bir başka yoludur.

- Tüm seçilmişlerimiz (Parti Meclisi üyelerimiz, MYK üyelerimiz, milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız) kardeş ailelerle dayanışma göstererek kampanyanın öncüleri olacaktır.

- Her milletvekilimiz başlangıç olarak 10 kardeş aileye destek olacaktır.

- Kampanya süresince 'bir elin verdiğini diğer el görmez' felsefesi esas alınacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.