SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'den demokrasi için dayanışma çağrısı

Bursa HDP'de 15 Aralık'ta yapılacak İl Kongresi öncesi partinin bileşenleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya gelen HDP İl Örgütü yöneticileri demokrasi mücadelesi için dayanışma çağrısında bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2019 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2019 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'den demokrasi için dayanışma çağrısı

HDP Bursa İl Kongresi'nin 15 Aralık'ta yapılacağı açıklandı. İl Kongresi öncesi partinin bileşenleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Lokali'nde biraraya gelen HDP İl Örgütü yöneticileri demokrasi mücadelesi için dayanışma çağrısında bulundular.

Dayanışma toplantısında konuşan HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara, Türkiye'de demokrasinin çok zor bir sürecin içinde olduğunu belirterek, baskı ve saldırılardan en çok etkilenen partinin HDP olduğunu söyledi. "Şantaj ve saldırıların hedefinde demokrasi vardır, demokratik haklar vardır." diyen Baykara, "Bu saldırılardan nasibini alan partilerden birisi Halkların Demokratik Partisi'dir. Milletvekilleri ve partinin yöneticileri olarak, çalışanları olarak sürekli bu baskı ve şiddeti hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

HDP'nin bileşenleri ile demokrasi mücadelesine omuz veren demokratik kitle örgütlerinin, meslek örgütlerinin de değişik zamanlarda, değişik ortamlarda bu baskıları yaşadığını anlatan Baykara, "15 Aralık Pazar günü Halkların Demokratik Partisi Bursa İl Örgütü'nün kongresi var. Umut ediyoruz ki Türkiye'de ve Bursa'da demokrasi güçlerini daha da ileriye taşıyacak süreçleri birlikte yaşarız." diye konuştu.

Dayanışma kahvaltısına katılan HDP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Beyza Üstün, Türkiye'nin oldukça zor dönemden geçtiğine dikkat çekerek, bunu başta HDP olmak üzere toplumun birçok kesiminin yaşadığını söyledi. Üstün, "Bu sürece karşı durabilmek için burada olduğu gibi her alanda birlikte çalışmak, dayanışmak gerekiyor. Partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, bu süreçten rahatsız olan tüm kesimlerin birarada dayanışacağı bir siyasi sorumluluk bulunmaktadır. Bu hepimizin omuzlarındadır. Bu dayanışma ruhu ile siyaset yapma sorumluluğu vardır, her alanda her yerde. Bu buluşmaları güçlendirmeliyiz. Biz ancak bu sürece birlikte karşı durabiliriz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.