SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'den boşalıyor , MHP'ye geçiyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda HDP'li üye sayısı, Nursel Aydoğan, Ahmet Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın vekilliklerinin düşürülmesi nedeniyle 4'ten 3'e indi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'den boşalıyor , MHP'ye geçiyor!

HDP'lilerin vekilliklerinin düşürülmesi, Meclis'teki komisyon çalışmalarını da etkilemeye başladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun HDP'li üye sayısı, milletvekilliklerinin düşürülmesi nedeniyle 3'e indi ve HDP'nin komisyondaki üyelik hakkı MHP'ye geçti. Şimdiye kadar Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan ve vekilliği düşürülen isimler ise Nursel Aydoğan, Ahmet Yıldırım ve İbrahim Ayhan oldu.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, milletvekilliklerinin vekilliklerinin hukuksuzca düşürüldüğünü ve HDP'nin komisyondaki üyelik hakkının MHP'ye geçtiğini söyledi. Paylan, komisyonda görev yapan, bütçe üyesi Nursel Aydoğan, Ahmet Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın milletvekilliklerinin düşürüldüğüne dikkat çekti. "Komisyonda hizmet veren 2 milletvekilimizin milletvekilliklerinin düşürülmesini kınıyorum" diyen Paylan "Gün olup devran döndüğünde başka muktedir hissedenler sizin milletvekilliklerinizi böyle uyduruk gerekçelerle düşürürler ki geçmişte bunu her mahalle yaşadı" dedi.

HDP'nin RTÜK'teki üyelik hakkının Anayasa'ya aykırı bir biçimde AKP'ye verildiğini ifade eden Paylan, HDP'nin Plan ve Bütçe Komisyonundaki üyelik hakkının MHP'ye geçmesini komisyon toplantısında gündeme getirdi ve şöyle konuştu:

"Grup Başkan Vekilimiz, Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım Komisyonumuza bir buçuk yıl hizmet verdi. Ve 15 gün önce, milletvekilliği yalnızca "padişah bozuntusu" dedi diye düşürüldü. Aynı şekilde, Komisyonumuza hizmet veren Urfa milletvekilimiz İbrahim Ayhan'ın, sosyal medya paylaşımı sebebiyle, milletvekilliği düşürüldü, yalnızca bir sosyal medya paylaşımı yüzünden.

Biz burada milletin iradesini temsil ediyoruz ve "Milletin iradesi bir bütündür." diyoruz. Yani iktidar bunu böyle tanımlamasa da, kendilerini yerli ve milli tanımlayıp onun dışında kalan her şeyi öteki olarak tanımlasa da Millet Meclisinin esası milletin iradesinin bir bütün olduğudur. 550 milletvekiliyle, yerel yönetimleriyle, yerel meclisleriyle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 550 üyesiyle milletin iradesinin bir bütün olduğunu ortaya koyuyoruz. Eğer siz milletin iradesinin bir bölümünün, böyle uyduruk gerekçelerle milletvekilliklerini düşürürseniz, bilin ki gün olup devran döndüğünde başka muktedir hissedenler sizin milletvekilliklerinizi böyle uyduruk gerekçelerle düşürürler ki geçmişte bunu her mahalle yaşadı.

"İbrahim Ayhan'ın tabelasını kaldırma hızınıza  hayranım"

Ben, bu anlamda, Komisyonumuza da hizmet veren 2 milletvekilimizin milletvekilliklerinin düşürülmesini kınıyorum ve Sayın Başkan, İbrahim Ayhan Vekilimizin tabelasını kaldırma hızınıza da hayranım. İbrahim Ayhan Vekilimizin tabelası şu anda burada yok, kaldırılmış, yerine ne tabela konulduğunu da bilmiyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.