SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP 3 gün Meclis çalışmalarına katılmayacak

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP'li belediyelere kayyım atamaları ve gözaltıları protesto etmek için üç gün boyunca meclis çalışmalarına katılmayacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2019 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2019 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP 3 gün Meclis çalışmalarına katılmayacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kayyımları ve gözaltıları protesto etmek için üç gün boyunca Meclis çalışmalarına katılmayacaklarını açıkladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Temelli, "Bütün milletvekillerini yüzleşmeye davet edeceğiz. HDP sıralarında biz olmasak da orada halkın iradesini göreceğiz. Orada kayyımlara karşı, savaşa karşı yükselen iradeyi göreceksiniz. Bizler Amed'de olacağız. Orada Selçuk Mızraklı olacağız, Ahmet Türk olacağız. Hep beraber bu halkın iradesine sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Temelli şunları söyledi:

"Gelin Meclis hukukunu çalıştırın. Gelin halkın iradesine sahip çıkın, gelin parlamenter demokrasiye sahip çıkın. Bizi görmezden gelenler, bize rağmen bu rejimi dayatanlar Türkiye'ye büyük bir kötülük yapıyorlar. Kürt düşmanlığını beslemeye devam ediyorlar. Sizi uyarıyoruz, hangi partiden olursanız olun bu halkların temsilcileriniz. Öncelikle halkların iradesine sahip çıkacaksınız. Bunu yapmadığınız sürece ne halkın temsilcisi ne de milletvekili olabilirsiniz. Üç gün boyunca Meclis çalış çalışmalarına katılmayacağız. O kayyımlar belediye binalarında kendilerini tutsak etsinler; biz halkımızla birlikte sokaklarda olacağız. Bütün milletvekillerini yüzleşmeye davet edeceğiz. HDP sıralarında biz olmasak da orada halkın iradesini göreceğiz. orada kayyımlara karşı, savaşa karşı yükselen iradeyi göreceksiniz. Bizler Amed'de olacağız. Orada Selçuk Mızraklı olacağız, Ahmet Türk olacağız. Hep beraber bu halkın iradesine sahip çıkacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.