SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayat kurtarmak sizin elinizde

İlk yardım; kaza, yaralanma, kalp krizi gibi durumlarda sağlık ekipleri gelene kadar sağlığı tehlikede olan kişinin hayatta kalması için büyük önem taşıyor. Bu yüzden ilk yardım eğitimi ile hayat kurtaran doğru müdahaleleri öğrenmek daha önemli hale geliyor. Bunun için de iki gününüzü bu iş için ayırmanız yeterli...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hayat kurtarmak sizin elinizde

Adal İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitime katılanlar, herhangi bir kazada veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile yapacakları müdahale becerilerini kazandılar. Işıl Aydemir Erçetin, Mürvet Arı ve Yasemin Demirel tarafından verilen ilkyardım eğitimleri 2 gün sürdü.

Eğitim süresince; genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmasında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilkyardım teknikleri ve hasta/yaralı taşıma teknikleri konuları işlendi.

Kimler ilkyardım eğitimi alabilir?

18 yaşını doldurmuş ve en az ilkokul mezunu olup hayat kurtarmak isteyen herkes ilkyardım eğitimi alabiliyor.

Çocuklarına acil durumda yardımcı olmak isteyen anne babalar, bebek, çocuk, yaşlı ve hasta bakım hizmeti veren kişiler, öğrencileri için ilkyardım eğitimi almak isteyen öğretmenler ve spor dallarında profesyonel olarak antrenörlük yapanlar, sporcular ve spor eğitmenlerinin de yoğun ilgi gösterdiği eğitimler belirli dönemlerde açılıyor.

İlgili yasa gereği ambulans şoförlerinin de ilkyardım eğitimi alması gerekiyor. İşyerlerinde ise; işverenler mevzuat gereği çalışan sayısına bağlı olarak belirli sayıda çalışanına ilkyardım eğitimi aldırmak durumunda.

29.07.2015 tarih ve 29429 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İlkyardım Yönetmeliği'nin "İlkyardımcı bulundurulması" konu başlıklı 19. maddesi gereğince; "Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde her yirmi personel için bir, tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için her on beş kişide bir, çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için her on kişide bir çalışanın, ilgili yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezlerden, "Temel İlkyardım Eğitimi" alması ve Bakanlıkça yapılacak sınav sonrasında başarılı olarak İlkyardımcı Sertifikası almış olması gerekiyor. Süresi 3 yıl olan ilkyardımcı sertifikaları ve ilkyardımcı kimlik belgesinin bu sürenin sonunda güncelleme eğitimleri ile yenilenmesi gerekiyor.

OSGB, çevre ve tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı konularında da hizmet veren Adal Grup bünyesinde bulunan Adal İlkyardım Eğitim Merkezi, kendi salonunda gerçekleştirdiği eğitimlerle şirketlerin taleplerine cevap verirken, bireysel katılımcılara da eğitim imkânı sunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.