SON DAKİKA
Hava Durumu

Hasankeyf için barolardan ortak tepki

Batman'a bağlı Hasankeyf'in llısu Barajı'nın altında kalmasına bölge barolarınca yapılan eyleme Bursa Barosu da katıldı. Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun, yaptığı açıklamada, "Hasankeyf'e geceleri akan yıldızların şölenini, 12 bin yıllık sevmelerin tılsımını, bu insanlık mirasını öldürmeyin. Yokluğun cehennemini yaşatmayın bize, üşütmeyin baraj suları ile bizi. Kapamayın Hasankeyf'in gözlerini" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2019 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2019 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hasankeyf için barolardan ortak tepki

"Hasankeyf sular altında kalmasın" etkinliği kapsamında Batman Barosu'nun ev sahipliğinde, Ilısu Barajı'yla sular altında bırakılmak istenen Hasankeyf'te yapılan eylemde 25 kentin baro başkanları biraraya geldi. Barolar, tarihin yok edilmemesi için Ilısu Baraj Projesi'nden vazgeçme çağrısında bulundu.

Batman'a bağlı Hasankeyf'in llısu Barajı'nın altında kalmasına Bursa Barosu da tepki gösterdi. Batman Barosu öncülüğünde bölge barolarınca yapılan eyleme Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun katıldı.

Bölge dışından İzmir, Antalya, Aydın, Yalova, Tekirdağ ve Kırklareli Baro Başkanlarının da katıldığı basın açıklamasında konuşan Av. Metin Öztosun, "İnsan hatıralardan oluşur. Ve yaşadığınız şehirlerde birbirine eklenir yaşamlarımız ve hatıralarımız. Bir insan başka bir yere gidince kalbinin yarısı bıraktığı yerde kalır. 12 bin yıllık bu şehirde birbirine eklenen kadim hatıralar yok olmak, yok edilmek üzere. 12 bin yıldır Hasankeyf'te çarpan yüreklerin son atışları bunlar. Ve bu yürek atışları bir nevi 'idari cinayet'le son buluyor. Biz de bu cinayeti işlemeyin diyoruz. Hasankeyf'e geceleri akan yıldızların şölenini, 12 bin yıllık sevmelerin tılsımını, bu insanlık mirasını öldürmeyin. Yokluğun cehennemini yaşatmayın bize, üşütmeyin baraj suları ile bizi. Kapamayın Hasankeyf'in gözlerini" diye seslendi.

25 baro adına basın açıklamasını okuyan Batman Baro Başkanı Abdülhamit Çakan ise, Hasankeyf'i yaşatmanın insanlığı yaşatmak anlamına geldiğini söyledi. Çakan, Hasankeyf'in kurtarılabilir ve yaşatılabilir olduğunu dile getirerek, Hasankeyf'in binlerce yıldır kesintisiz bir şekilde insan yaşamına ev sahipliği yaptığına dikkat çekti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.