SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hasan Özaydın bir an önce serbest bırakılsın'

Kamu emekçilerinin hak mücadelesine yaptığı katkılarla tanınan Eğitim Sen Bursa Subesi eski Başkanı ve Emek Partisi üyesi Hasan Özaydın bu sabah evi basılarak gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Hasan Özaydın bir an önce serbest bırakılsın'

Bursa'da emek mücadelesine yıllarını vermiş olan halen de Emek Partisi üyesi olan ve Bursa Demokrasi Güçleri içerisinde demokrasi mücadelesi veren Hasan Özaydın, bu sabah Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından evi basılarak gözaltına alındı.

Emek Partisi Bursa İl Örgütü tarafından, Özaydın'ın gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Geçmiş yıllarda Eğitim Sen Bursa Şube Başkanlığı'da yapan Hasan Özaydın'ı Bursa kamuoyu yakından tanır ve bilir. AKP hükümeti 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisine muhalif olan herkese yönelik başlatmış olduğu baskı ve sindirme operasyonlarına her gün bir yenisini eklemektedir. Bursa'da hemen her hafta sosyal medya paylaşımları bahane edilerek evler basılıyor ve gözaltılar yapılarak yaşananları sıradan bir olaymış gibi yansıtma içerisindedir Bursa Emniyeti" ifadeleri kullanıldı.

Bursa siyasetinde aktif bir rol alan Hasan Özaydın'ın aynı zamanda Bursa Demokrasi Güçleri'nin yürütmesinde de yer aldığı, nerede bir hak alma mücadelesi varsa herkesten önce orada olan Özaydın'ın bu sabah evi basılarak gözaltına alınmasının Bursa'da faaliyet sürdüren bütün muhalif kesimlere bir gözdağı olduğunu belirtilen açıklama şöyle;

"Baskı ve gözaltılar ile toplumu terörize etmek isteyenler bilmelidirler ki baskılara boyun eğmeyeceğiz ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Her seferinde demokrasiden söz eden AKP hükümeti yapmış olduğu uygulamalarla demokrasinin 'd'sinden bir haber kendisi gibi düşünmeyenleri cezaevlerine doldurmaktadır. Bursa Emniyeti de kendisini AKP hükümetine kanıtlamak için adeta bir yarış içerisindedir. En çok biz muhalif insan tutuklattık ödülümüzü isteriz mantığıyla çalışan emniyet hukuku ayaklar altına alırcasına uğraşmaktadır. Adalet saraylarının adalet dağıtmadığı son aylarda adaleti ve hukuku yeniden inşa etmek için eskisinden daha çok mücadeleye sarılacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Ve keyfi bir şekilde evi basılarak gözaltına alınan üyemiz Hasan Özaydın'ın ve diğer gözaltına alınanların biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.