SON DAKİKA
Hava Durumu

Hasan Cemal'in pasaportuna el kondu!

T24 yazarı ve P24 Kurucu Başkanı, gazeteci-yazar Hasan Cemal'e yurt dışına çıkış yasağı konularak pasaportu alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 01:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 01:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hasan Cemal'in pasaportuna el kondu!

T24 yazarı ve P24 Kurucu Başkanı gazeteci-yazar Hasan Cemal'e yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Pazar günü sabah saatlerinde Berlin'e gitmek için İstanbul Havalimanı'na giden Hasan Cemal'in pasaportuna el kondu.

Eşi ile birlikte, 12.30 uçağıyla Almanya'nın Berlin kentine gitmek için İstanbul Havalimanı'na giden Hasan Cemal'e polisler tarafından hakkında yurt dışına çıkış yasağı olduğu bildirildi. Polislerin pasaportuna el koymasının ardından Hasan Cemal'e imzalatılan tebliğ tebellüğ tutanağında, yurt dışına çıkış yasağının tarihinin 11 Kasım 2019 olduğu kaydedildi. 

Hasan Cemal ve T24'ün avukatı Fikret İlkiz, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi. İlkiz, Kürt sorunu üzerine kaleme aldığı yazıları nedeniyle 3 ay 22 gün infazı bulunan ve cezası ertelenen Hasan Cemal hakkında tutuklama kararı da bulunmadığına ve dosyanın Yargıtay incelemesinde olduğuna işaret ederek tedbir kararının kaldırılmasıyla pasaportun iadesini talep etti. (t24.com.tr)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.