SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hani Bursalılar Ankara'ya 2,5 saatte gidecekti!'

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, temeli 2012 yılında atılan ve 2016 yılında Bursalılar'ın 2,5 saatte Ankara'ya gideceği açıklanan hızlı tren projesinin hala hizmete girmediğini, halka da sürekli yanıltıcı açıklamalar yapıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Hani Bursalılar Ankara'ya 2,5 saatte gidecekti!'

CHP Bursa Milletvekili, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a, 2012 yılında temeli atılan ve bugüne kadar her seçim döneminde vatandaşlara müjdesi verilen Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ne zaman bitirileceğini sordu.

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin temelinin 23 Aralık 2012 tarihinde atıldığını hatırlatan Altaca Kayışoğlu, "Temel atma töreninde konuşan ilgili bakanlar 2016 yılında Bursa ile Ankara arasındaki mesafenin 2,5 saate düşeceğini belirtmişlerdi. 2016 yılının üzerinden neredeyse üç yıl geçti. Bursalılar Ankara'ya hala karayoluyla gidiyor. Bursa-Ankara arası hala beş buçuk saat" dedi.

YHT Projesi'yle ilgili gecikmeleri TBMM gündemine taşıdıkları süreçlerde iktidar kanadının Bursa kamuoyunu oyalayan açıklamalar yaptığına dikkat çeken CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Bursalılara sürekli olarak müjde verir gibi haberler verdiler. 2016 yılında neden bitirilmediğinden çok yeni tarihler vererek Bursa kamuoyunu yanıltmayı tercih ettiler. 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde iktidar milletvekilleri Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2020'de bitirileceğini 4 yıllık bir gecikmeyi unuttururcasına müjdeliyorlardı. Oysa Balat-Yenişehir hattının fiziki olarak gerçekleşme oranı bile gösteriyor ki bu tarihte projenin bitmesi imkânsız. Kaldı ki projenin ikinci etabı olan Yenişehir-Bilecik Osmaneli hattının ihalesi de eylül ayı içinde iptal edilmiş durumda."

Bursa-Ankara YHT Projesi'yle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Altaca Kayışoğlu, "Artık yılan hikâyesine dönen Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Projesi'nin bitirilmesini bekliyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'dan beklentimiz şu; anladık, verdiğiniz tarihlere uyamıyorsunuz en azından Bursalıları yanıltmayacak gerçekçi bir tarih verin. Bu amaçla konuyu Meclis'e taşıyıp, Bakan Turhan'a sorduk; Bursa-Ankara Yüksek hızlı Tren Projesi ne zaman bitecek" diye konuştu.



 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.