SON DAKİKA
Hava Durumu

Hangi siyasetçiler 'sıramızı bekleyeceğiz' dedi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muhalefet parti liderlerine aşı olmaları için davette bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aşı olurken, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'sıramızı bekleyeceğiz' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hangi siyasetçiler 'sıramızı bekleyeceğiz' dedi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muhalefet parti liderlerini arayarak, aşı programında örnek olmak için aşı olmaya davet etti. Bazı muhalefet parti liderleri, davetin daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun olmaması nedeniyle, "risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağız" cevabını verdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezindeki makamında bu sabah CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptırdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kovid-19 aşısı yaptırdığını bildirdi. Herkesi aşı olmaya davet eden Akşener, "Dün Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca beyefendi bütün genel başkanlar gibi, tanınmış siyasetçiler gibi beni de aradı. Ben de bugün aşı oldum. Tereddütleri olan arkadaşlar açısından, insanımız açısından, örnek olmak açısından aşı oldum. Dolayısıyla herkese tavsiye ediyorum aşı olmayı." ifadesini kullandı.

Buldan ve Sancar: Davet, aşılama programına uygun değil

HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, ortak yazılı açıklamada, Kovid-19 aşılama programının 14 Ocak'ta uygulanmaya başlandığı hatırlatılarak, "En kısa sürede en etkili bağışıklamanın bir an önce başarılması için her türlü imkanın kullanılmasını umut etmekteyiz." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın siyasi parti başkanlarını, Meclis Başkanı'nı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı kamuoyu önünde aşı olmaya davet ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonumuz ile yaptığımız değerlendirmeye göre, bu davet daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun değildir. Bu nedenle herkesin belirlenmiş risk öncelik sırası ile aşılanması, sürecin hızlıca ve etkili bir şekilde devam etmesi gereklidir. Bizler, risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağımız bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Kılıçdaroğlu: Öncelikle sağlık çalışanlarının aşı olması lazım

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın "Sen Varsan Biz Varız" kampanyasında saha çalışmalarının başlatılması dolayısıyla düzenlenen tanıtım etkinliğine canlı bağlantı ile katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aşılama başladı. Aşı için davet de geldi, Sayın Bakan aradı. Ben de vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim. Öncelikle sağlık çalışanlarının aşı olması lazım. Onlar aşı olduğu zaman... Çünkü onlar doğrudan doğruya hastalarla ilişki kuruyorlar, onları tedavi ediyorlar. Onlar günün 24 saatinde çalışıyorlar. Eğer bugün pandemide çok ciddi, yaygın bir tablo ortaya çıkmadıysa, bunun temel nedeni bizim sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri çabadır. Verdikleri mücadeledir. Eğer bir yerde sağlık çalışanı görürseniz ona benim selamlarımı, saygılarımı iletirseniz çok memnun olurum. Çünkü sağlık çalışanlarının verdiği çaba her şeyin üstünde." diye konuştu. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da 'sıramızı bekleyeceğiz' yanıtını verdi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, sıralarını bekleyeceklerini açıklayan liderlere teşekkür etti. Bakan Koca, teşekkür paylaşımlarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı anmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.