SON DAKİKA
Hava Durumu

Hamaney'den dikkat çeken sert paylaşım

ABD ile İran'ın gerginliği devam ederken ülkenin dini lideri Ali Hamaney, Trump'ın yüzüne atılmış "kanlı tokat" fotoğrafını kendi sitesinden yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2020 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hamaney'den dikkat çeken sert paylaşım

Kimliğini açıklamayan ABD ve Avrupa hükümet kaynakları, İran'ın dünkü füze saldırılarıyla ilgili dikkate değer bir iddia ortaya attı. İddiaya göre İranlı yetkililer, saldırıyla birlikte Kasım Süleymani'nin öldürülmesine bir cevap vermek istedi. Ancak bir yandan da gittikçe yükselen tansiyonun ve büyüyen krizin kontrolden çıkmasını önlemek amacıyla ABD'li askerlerin kaybına 'kasıtlı olarak' neden olmadı.

Bu arada İran'ın dini lideri Ali Hamaney, resmi internet sitesinde dikkat çeken bir fotoğraf yayınladı. Yüzünde kanlı parmak izleri görülen ABD Başkanı Donald Trump'ı gösteren karenin başlığı, 'Sadece bir tokat'tı.

İran ile ABD arasında Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ile başlayan gerilim İran'ın Irak'taki ABD üssünü 15 balistik füze ile vurması ile alevlendi. Liderlerden füze saldırılarının ardından açıklamalar peş peşe gelirken İran'ın dini lideri Ali Hamaney, "ABD'nin yüzüne tokadı indirdik" açıklamasında bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın akşam saatlerinde yaptığı açıklama gerilimin azaltılması yönünde olmuştu. ABD tarafından BM'ye gönderilen mektupta İran ile ön koşulsuz görüşmeye hazır olunduğu bildirildi. İran'ın BM temsilcisi, ABD Başkanı'nın dile getirdiği barış teklifini ülkesi yaptırımlar altındayken 'inanılmaz' bulduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.