SON DAKİKA
Hava Durumu

Halkın tepkisi ÇED toplantısını iptal ettirdi

Çanakkale'nin Kazdağları'nda Cengiz Holding'in Halilağa Bakır Madeni Projesi'yle ilgili ÇED toplantısı, bölge halkından gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Halkın tepkisi ÇED toplantısını iptal ettirdi

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Cengiz Holding'in "Halilağa Bakır Ocağı Kapasite Artışı, Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi"nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı halkın tepkisi üzerine iptal edildi.

Çanakkale Kazdağları'nda Cengiz Holding'in Halilağa Bakır Madeni'nin kapasitesinin arttırılması için ÇED toplantısının bugün Bayramiç ilçesine bağlı Hacıbekirler Köyü'nde yapılması planlanıyordu. Projeye yönelik hazırlanan ÇED halkı bilgilendirme süreci toplantısı için yetkililer Hacıbekirler köyüne gitti. 

Bölge halkı, "Kazdağları'nda madencilik faaliyetine izin vermeyeceğiz" diyerek köye gelen firma yetkililerine tepki gösterdi. Halkın tepki göstermesi üzerine 'Halkın Katılımı Toplantısı' iptal edildi.

Köy sakinlerinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Ali Öztunç'un da aralarında yer aldığı bazı CHP'li milletvekilleri, partililer, çevre derneklerinin başkanları ve komşu köylerden gelenler, toplantıya katıldı.

CHP'li Erkek, sosyal medya üzerinden "Bayramiç Hacıbekirler'de #Kazdağları'nı yok etme girişimine karşı mücadelemiz sonuç verdi. Hemşehrilerimizle #Kazdağları'nın sesi olduk ve ÇED toplantısı iptal edildi. Bakır madeni ve doğa katliamı için yine ellerinden geleni yapacaklar ama biz de mücadeleyi bırakmayacağız" paylaşımında bulundu.

Toplantıda gerginlik yaşandı

Toplantının iptal edilmesine yönelik talepler üzerine milletvekillerin de yer aldığı grup ile şirket temsilcileri arasında tartışma yaşandı. 

Tartışma sırasında arbede çıktı, jandarma ekipleri müdahale etti. Tarafların sakinleştirilmesinin ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi. 

KazDağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, maden projesinin yapılacağı bölgenin ormanlık alanda bulunduğunu ve 3,5 milyon civarında ağacın kesilebileceğini açıklamıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.