SON DAKİKA
Hava Durumu

Hakkari'deki patlamada 7 şehit 25 yaralı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var, bunun dışında 25 yaralımız var." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2018 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2018 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hakkari'deki patlamada 7 şehit 25 yaralı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var, bunun dışında 25 yaralımız var." dedi.

Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konuşmasına vefatının 80. yılı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ederek başlayan Erdoğan, "Bugün Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var, bunun dışında 25 yaralımız var. Bu yaralılarımızın bir kısmı Hakkari'deki hastanelerde, Van ve ağır olan 4 yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edilecek. Rabb'imden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz, şehitlerimize rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarının bölgeye gittiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gece ciddi bir faaliyet mümkün değildi. Zaman zaman patlamalar orada devam ediyor. Bütün gece işi takip ettikleri gibi oradaki generallerimiz, bütün bu çalışmalarla birlikte devamlı irtibat halinde olduk. Bir defa mühimmatın miadının dolması diye bir şeyin olmadığını Savunma Bakanım bana bildirdi. Çünkü kısa bir süre önce Kara Kuvvetleri Komutanlığımız orada bir çalışma yapmış, raporlar falan hepsi gelmiş ve bunlardan kullanılmış. Burada sadece topla alakalı şu anda teknik ekip orada, onların bir çalışması var. O teknik ekip, topla ilgili olarak herhangi bir olumsuz, şu veya bu şekilde, ne açıklayacak onu bilemiyoruz, zaten açıkladıkları zaman biz de bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Net olarak, 'şundandır' deme durumunda henüz değiliz. Bu işi ciddi şekilde takip ediyoruz, izliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.