SON DAKİKA
Hava Durumu

Hakan Atilla'ya 32 ay hapis cezası

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York ketinde görülen ve ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek sanık olarak yargılandığı davada karar açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hakan Atilla'ya 32 ay hapis cezası

Davanın hâkimi Richard Berman, "Bu davada, kitapta yazan mahkumiyetin değil, merhametli bir cezanın verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dediği Atilla'ya 32 ay hapis cezası verdi. 14 aydır tutuklu bulunan Atilla'nın cezaevinde kaldığı süre bu cezadan düşülecek. Atilla ayrıca kararı temyiz edebilecek. 

Savcılık Hakan Atilla hakkında 188 ay hapis cezası ve 50 bin dolar ile 500 bin dolar arasında para cezası verilmesini  istemiş, Atilla'nın avukatları 46-56 ay hapis cezası verilmesi talebinde bulunmuştu. 

Yargıç Richard Berman ayrıca, Atilla'nin cezasının geri kalan bölümünü Connecticut eyaletine bağlı Danbury kentindeki federal cezaevinde geçireceğini söyledi.Amerikan hapishanelerindeki tutuklu ve hükümlülerin durumlarını inceleyen bağımsız kuruluş Prisonology LCC Atilla'nın, bulunduğu cezaevinde birlikte kaldığı mahkumlarla profilinin uyuşmadığı, ailesinden ve gündelik yaşamdan soyutlanmış olan Atilla'nın kalmakta olduğu hapishane koşulları altında büyük bir stres içerisinde olduğu vurgulayan bir rapor yayımlayarak Atilla'nın daha az güvenlikli bir cezaevinde kalması gerektiğini kaydetmişti.

Mahkeme salonundan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan savunma ekibi üyeleri Cathy Fleming ve Victor Rocco, verilen cezanın "tatmin edici" olduğunu, ancak, temyize başvuracaklarını söyledi.

Hakan Atilla jüri tarafından "ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma,Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı delmek için kumpas kurma, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma, kara para aklamak için kumpas kurma" iddialarından suçlu bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.