SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürsu Hayvan Barınağı'nın sadece tabelası var!

Gürsu Belediyesi'nin Dışkaya Mahallesi yolu üzerinde hizmete alıp tabela astığı hayvan barınağının kapısı zincirli, koruma altında olması gereken hayvanlar ise çitlerin dışında dolaşıyor. CHP Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk, "Hayvan barınağının sadece adı hayvan barınağı. Dostlar alışverişte görsün diye yapılmış, tabela asılmış, burada hayvanlar için hiçbir hizmetin yerine getirilebilmesi mümkün değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gürsu Hayvan Barınağı'nın sadece tabelası var!

Gürsu Belediyesi'nin Dışkaya Mahallesi yolu üzerinde hizmete alıp tabela astığı hayvan barınağının durumu içler acısı. CHP Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk, temizlik-bakım personeli için sadece 1 baraka, bahçesinde de sadece 4-5 adet mini köpek kulübesinin bulunduğu çevresi çitle çevrili üstü açık Gürsu Belediyesi Hayvan Barınağı'nın ana girişinin zincirli olduğunu, başka bir kapalı mekan bulunmadığından barınakta koruma altında olması gereken hayvanların ise çitlerin dışında dolaştığına tanık oldu.

Hayvansever gönüllü Ufuk Bülbül'ün eşliğinde gittiği hayvan barınağının kapalı olmasına isyan eden CHP İlçe Başkanı Haşim Öztürk, "Hayvan barınağının sadece adı hayvan barınağı. Dostlar alışverişte görsün diye yapılmış, tabela asılmış, burada hayvanlar için hiçbir hizmetin yerine getirilebilmesi mümkün değil" diye konuştu.

HAŞİM ÖZTÜRK: "BAŞKAN IŞIK'I GÖREVE DAVET EDİYORUM"

Gürsu Belediyesi Hayvan Barınağı'nın çevresi çitle kapalı yazlık bahçe niteliğinde olduğunun, kapalı mekanının ise bulunmadığının altını çizen Öztürk, şunları söyledi:

"Hayvan barınağının kapıları yarım metre karın bulunduğu ve gecelerin müthiş soğuk olduğu bu mevsimde kapalı tutulacaksa o tabelanın ne anlamı var? Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ı derhal göreve davet ediyoruz. Zaten burada verilebilecek hizmet çok sınırlı. Hayvanlar için yeri geldiğinde 80-100 köpeğin yaşayabileceği kapalı mekan oluşturulması gerek. Gürsu halkı hizmet alamıyor derken, Gürsu halkının iş bilmez belediye yüzünden çektiği çileleri anlattığımızı ve görevimizi yaptığımızı sanıyorduk. Ama görüyoruz ki, çevremizdeki sokak hayvanları da duyarsızlık nedeniyle çile çekiyor. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın ortaya koyduğu başarısız performans inanılmaz. Hayvan barınağındaki 4-5 adet küçük köpek kulübesinde 4 tane yavru köpek var. Kapılar zincirli olduğu için bu yavru köpekler dışarıya çıkmıyor ama dışarıdaki köpekler de içeri giremiyor. Gönüllülerin hayvanları besleyebilme şansı da yok. Kocaman bir yalan olan o tabelanın altında sokak hayvanlarına yaşatılan bu trajediye derhal son verilmelidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.