SON DAKİKA
Hava Durumu

Grup Yorum üyesi Helin Bölek yaşamını yitirdi

Grup Yorum üyesi Helin Bölek, ölüm orucunun 288'inci gününde yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2020 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2020 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Grup Yorum üyesi Helin Bölek yaşamını yitirdi

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, cezaevindeki arkadaşlarının tahliye edilmesi, İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, konser yasaklarının ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskıların son bulması talebiyle açlık grevine başlamışlardı. Bölek ve Gökçek, açlık grevlerini bir süre sonra ölüm orucuna dönüştürmüştü.

Bölek ve Gökçek, 11 Mart'ta kendi istekleri dışında polis tarafından Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak tıbbı müdahaleye izin vermemeleri üzerine eylemlerini sürdürdükleri Direniş Evi'ne geri getirilmişlerdi. 

Helin Bölek, ölüm orucunun 288'inci gününde hayatını kaybetti. Helin Bölek'in ölümü Grup Yorum'un Twitter hesabından duyuruldu. Paylaşımda, "288 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek'i şehit verdik... Herkesi direniş evine şehidimizi sahiplenmeye çağırıyoruz." denildi. 

Ne olmuştu?

Bianet'te yer alan habere göre, Grup Yorum'un çalışmalarını yürüttüğü İstanbul'daki İdil Kültür Merkezi son iki yılda 10'dan fazla kez polis baskınına maruz kaldı.

Baskınlar sırasında Grup Yorum'a ait enstrümanlar başta olmak üzere birçok eşya kırıldı veya kaybedildi. Nota defterleri ve şarkı kayıtları zarar gördü.

Grup Yorum'un yaptığı açıklamaya göre, bu baskınlarda 30'u aşkın kişi tutuklandı. Grubun halen tutuklu üyeleri bulunuyor.

Ölüm orucundaki grup üyelerinin talepleri şöyle:

- Sürekli baskına uğrayan, terörize edilmeye çalışılan ve Grup Yorum'un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezine polis baskınları son bulsun.

- Grup Yorum üyeleri Bakanlığın arananlar listelerinden çıkarılsın.

- Yaklaşık 3 yıldır neredeyse tüm konserleri yasaklanan Grup Yorum üzerindeki konser yasakları kaldırılsın.

- Yorum üyeleri haklarında açılan davalar düşürülsün.

- Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.