SON DAKİKA
Hava Durumu

Gölecik Barajı'na yeniden zemin etüdü yapılıyor

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan Gölecik Barajı'nın zemininde oluşan olumsuzluklardan dolayı, yeniden etüt çalışması başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gölecik Barajı'na yeniden zemin etüdü yapılıyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, Gölecik Barajı inşaat sahasına giderek, Proje Müdürü Mustafa Bilgiç'ten bilgi aldı.

Bilgiç, baraj inşaatını programa uygun şekilde sürdürdüklerini ancak bir süre önce jeolojik açıdan zeminde bir takım olumsuzluklar tespit edildiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Bunun üzerine zeminde bir takım çalışmalar yapmak gerekiyor. Sondajlar açılıyor ve ona göre zeminden numuneler alınıyor. Numuneler üzerinde laboratuvar deneyleri yapılıyor. Şu anda o aşamalardan geçildi. Şimdi laboratuvar sonuçlarına göre tekrar bir baraj hesaplarının yenilenmesi konusunda çalışmalara başlandı. Bunun da en kısa zaman yapılması için çaba harcanıyor ama üç aydan önce tekrar faaliyete başlayamayız diye düşünüyorum." 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Gölecik Barajının Karacabeylilerin 50 yıllık bir hayali olduğunu belirtti. 

Baraj inşaatında, zeminde ortaya çıkan olumsuzluklar nedeniyle sağlamcı bir yaklaşımla yeniden etüd çalışması başlatıldığını ifade eden Özkan, şunları söyledi: 

"Yaklaşık üç ay sürecek bu çalışmalar sonucunda durumla ilgili kesin bir rapor ortaya çıkacak. Bu rapor doğrultusunda da gerekli çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. Çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini yerinde gördük. Bu zemin etüdü çalışmaları sonuçlandıktan sonra yine barajda hummalı bir inşaat çalışması yapılacak. Karacabeyli hemşehrilerimiz yıllardan beri efsane haline gelmiş Gölecik Barajı inşaatının taahhüt edilen süre içerisinde tamamlanmasına tanıklık edecek." 

Proje tamamlandığında, Karacabey'e ait Gölecik, Şahinköy, Karasu, Fevzipaşa, Arız, Tophisar, Dağkadı, Çavuşköy ve Danışment köylerinde toplam 45 bin 870 dekarlık araziye su temin edilecek. Aynı zamanda Gölecik Barajı Karacabey ilçe merkezi ve çevresinin ihtiyacı olan yıllık 7,44 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.