SON DAKİKA
Hava Durumu

Gıda-İş Bursa: Filistin halkına destek verilmeli

DİSK Gıda-İş Bursa Şube Başkanı Nuri Aysever, İsrail'in Filistin halkına saldırılarını yazılı basın açıklamasıyla kınadı. Aysever, "Filistin halkının mücadelesine destek verilmeli" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2021 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2021 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gıda-İş Bursa: Filistin halkına destek verilmeli

DİSK Gıda-İş sendikası Bursa Şube Başkanı Nuri Aysever, yaptığı yazılı açıklamada "Filistin halkına yapılan zulüm son bulmalı, siyonist saldırılar derhal durdurulmalıdır!" dedi.

İsrail saldırılarına dair açıklama yapan Gıda-İş Bursa Şube Başkanı Nuri Aysever, "Filistinlilerin mülklerini gasbetmeye, yerlerine yerleşmeye devam eden İsrail karşısında meşru savunma yapan bir halka yönelik her türlü zorbalık, şiddet kullanılıyor. Filistin topraklarının parça parça işgal edilmesi, Filistin halkının yerlerinden yurtlarından edilmesi kabul edilemez!" dedi.

İsrail saldırısı sonrasında uluslararası alanda yapılan açıklamaların caydırıcı olmadığını söyleyen Aysever, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Filistin halkının yanında olduğunu iddia eden devletlerin yaptıkları tek şey yumuşak biçimde saldırıları kınamak oluyor. Çünkü hepsi de başta ABD olmak üzere emperyalist devletlere bağımlılar. Bu bağımlılık ilişkisinden dolayı yapmış oldukları açıklamalar ikiyüzlü açıklamalardır.

Türkiye'de ise iktidar sözlü olarak İsrail'i kınarken askeri ve ticari konulara hiç girmiyor. İsrail, Filistin halkının üzerine bombaları yağdırırken, ağır silahlar kullanırken, toprakları işgal ederken Türkiye ile askeri ve ticari alandaki faaliyetleri ise sürüyor. İsrail'in Filistin halkına yönelik şiddet, baskı ve işgali sürdükçe, İsraille her türlü askeri, diplomatik, ticari ilişkiler mutlaka kesilmelidir. Başta Türkiye olmak üzere, Ortadoğu'daki tüm ülkeler İsrail ile ilişkileri sonlandırmalı, İsrail uluslararası alanda da mutlaka tecrit edilmeli, yalnızlaştırılmalıdır."

İsrail'in işgal ettiği tüm Filistin topraklarından çekilmesi gerektiğini savunan Aysever, açıklamasında, "Mazlum Filistin halkının yanındayız ve acılarını paylaşıyoruz. Türkiye'deki işçi ve emekçiler, emek örgütleri, demokrasi güçleri mazlum Filistin halkının yanında olmalı, Filistin halkının mücadelesine destek vermelidir." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.