SON DAKİKA
Hava Durumu

Gezen ve Akpınar'a 'Erdoğan'a hakaret' davası

Konuk oldukları televizyon programında sarf ettikleri sözleri nedeniyle Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gezen ve Akpınar'a 'Erdoğan'a hakaret' davası

Oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında, konuk oldukları bir televizyon programında yaptıkları konuşmada, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işledikleri iddiasıyla 4 yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 21 Aralık 2018'de konuk oldukları Halk TV'de yayınlanan programda sarf ettikleri sözleri nedeniyle Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamladı.

İddianamede usta sanatçıların 'suç teşkil eden sözler sarf ettiği' yönünde medyada haberler çıktığı, ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında "Gezen ve Akpınar'ın cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediğinin anlaşıldığı" öne sürüldü.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Müjdat Gezen ile Metin Akpınar'ın "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2'şer aydan 4 yıl 8'er aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, gönderildiği Anadolu Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Usta sanatçılar Gezen ve Akpınar ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Ne olmuştu?

21 Aralık 2018'de katıldıkları bir televizyon programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçı Metin Akpınar hakkında "Halkı T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik", "Cumhurbaşkanına hakaret", "halkın bir kesimini aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" iddialarıyla soruşturma başlatılmıştı.

Müjdat Gezen'ın adı da "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" iddiasıyla aynı soruşturmada yer almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.