SON DAKİKA
Hava Durumu

'Gerçek işsizlik rakamları yüzde 17'ye dayandı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "İşsizliği düşük göstermek için yaptıkları makyaj artık tutmuyor. Gerçek işsizlik rakamları yüzde 17'ye dayandı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Gerçek işsizlik rakamları yüzde 17'ye dayandı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yazılı açıklamasında, resmi rakamlara göre Türkiye'de işsiz sayısının 3 milyon 291 bin, resmi işsizlik oranının da yüzde 10,4 olduğunu hatırlattı.

Gerçek işsiz sayısına ulaşmak için iş bulma ümidi olmayanları, mevsimlik çalışanları ve iş aramayıp çalışmaya hazır olduğunu söyleyenleri de hesaba katmak gerektiğinin altını çizen Erdoğdu, bu rakamlar dikkate alındığında gerçek işsiz sayısının TÜİK verilerine göre 5 milyon 756 bin olduğunu belirtti.

Erdoğdu, şunları kaydetti:

"AKP, Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü ileri sürüyor. Ancak istihdam rakamları, AKP'nin iddia ettiği büyüme rakamlarını tekzip ediyor. O kadar büyüdüysek iş nerede, işsiz sayısı neden bu kadar çok? Yıllık cari açığın yaklaşık 52 milyar dolar olduğu bir ülkede büyümenin dolayısıyla da istihdamın çok daha artmış olması gerekirdi. İşsizliği düşük göstermek için yaptıkları makyaj artık tutmuyor. Gerçek işsizlik rakamları yüzde 17'ye dayandı."

"2016 yılında 451 kişi yargısız infaz sonucu hayatını kaybetmiştir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yazılı açıklamasında, Hatay'ın Samandağ ilçesinde Güven Oğurol adlı kişinin polisin "Dur" ihtarına uymadığı için silahla vurularak öldürüldüğünü ifade etti.

Yaşanan olayın yargısız infaz olduğunu belirten Bingöl, "Polise verilen uçsuz bucaksız yetkiler, 24 yaşında bir gencin canına mal olmuştur. Olayla ilgili olarak kamuoyu bir an önce aydınlatılmalı, sorumlular cezalandırılmalı ve artık anneler yargısız infaz yüzünden ağlatılmamalıdır." değerlendirmesini yaptı. 

Türkiye'nin adaletsizliğin olağanlaştığı bir yere doğru hızla sürüklendiğini söyleyen Bingöl, şunları kaydetti:

"Sadece 2016 yılında 451 kişi yargısız infaz sonucu hayatını kaybetmiştir. AKP'nin güvenlik ve yönetim anlayışı ülkedeki tüm güven ortamını ortadan kaldırmıştır. Sürdürülen bu politikalar ile yurttaşlarımızın can güvenliği ve yaşam hakkı ciddi tehdit altındadır. CHP olarak en önemli görevlerimizden birisi AKP eliyle normalleştirilen orantısız güç kullanımını engellemektir. Yargısız infazlar olağan değildir ve OHAL ile olağan hale getirilemeyecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.