SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençlerin göl pikniği facia ile sonuçlandı

Bursa'dan İznik Gölü kıyısındaki çamlık alana pikniğe giden tekstil atölyesi çalışanlarının hafta sonu keyfi facia ile bitti. Serinlemek için İznik Gölü'ne giren 8 gençten 2'si boğularak yaşamını yitirdi. Gençlerden 6'sı vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Arkadaşlarının ölümüyle sarsılan gençler sinir krizleri geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gençlerin göl pikniği facia ile sonuçlandı

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesindeki bir tekstil atölyesinde çalışan 15 kişilik grup, piknik yapmak için İznik Gölü Orhangazi sahilindeki çamlık alana geldi. Gruptan Neslihan (14), Eylem (15) ve Kübra Sezek (17), Muharrem (13), Güllü (17) ve Marziye Sayhan (17) ile Vildan Salçın (12) ve Fatma Salman (13) serinlemek için göle girdi.

Bir süre sonra göle girenlerin çırpındığını gören vatandaşlardan yüzme bilenler 6 kişiyi kurtardı. Vildan Salçın ve Fatma Salman ise suda kayboldu.

Olay yerine 112 Acil Servis, Bursa Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Bursa Deniz Polisi çağrıldı. Suya giren dalgıç polisler yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından Salçın ve Salman'ın cansız bedenine ulaştı. 

Cesetler gölden çıkarılırken arkadaşları ve yakınları sinir krizi geçirdi.

Çocuk işçilerin çalıştığı atölye sahibi gözaltında

Olayın ardından Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında tekstil atölyesinin sahibi Muzaffer Aruk gözaltına aldı.

Bursa'nın Arabayatağı Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil atölyesinin sahibi olan Muzaffer Aruk'un yaz tatillerinde atölyede çalışan ve yaşları 18'den küçük olan çocuk işçileri piknik yapmak üzere İznik Gölü Orhangazi sahilindeki çamlık alana getirdiği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.