SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençler, kan vererek bin 500 kişiye umut oldu

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin, Türk Kızılayı Bursa Şubesi işbirliğiyle yaptığı 'Damlaya Damlaya Can Olur' kan bağışı kampanyasında toplam 500 ünite kan toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2012 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2012 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gençler, kan vererek bin 500 kişiye umut oldu

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çevre-Sağlık Çalışma Grubu ve Türk Kızılayı ortaklığında BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği, Tanıtım Gönüllüleri Derneği, Bursa Karacabeyliler Derneği, Uludağ Üniversitesi Çevre, Hukuk, Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından düzenlenen 'Damlaya Damlaya Can Olur' kan bağışı kampanyasına, üniversiteli gençler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 15-18 Ekim tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi'nde, 19 Ekim tarihinde de Kent Meydanı'nda sürdürülen kampanya kapsamında toplam 500 ünite kan toplandı.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Temsilci Yardımcısı Elif Türk, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu hatırlattı. Üniversitelerde ve halkın yoğun olduğu bölgelerde vatandaşları, kan bağışında bulunmaları için teşvik ettiklerinin altını çizen Türk, "Öncelikle gençlerimizi daha sonra tüm vatandaşlarımızı kan bağışına duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu ülkede her 6 kişiden 2'sinin kana ihtiyacı var. Kampanya süresince 500 ünite kan toplandı. Her üniteden de 3 farklı kan ürünü elde ediliyor. Bu da bin 500 kişiye can olacak demektir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.