SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlikli sanat severler 'Nazım Hikmet' izledi

Gemlik Belediyesi ve Bursa Barosu'nun ortaklaşa düzenlediği 1. Avukat Özgür Aksoy Tiyatro Buluşması'nda İstanbul Barosu Tiyatro Topluluğu ekiplerinin sahnelediği ve Nazım Hikmet tarafından 1955 yılında yazılan 'Enayi' adlı oyun Gemlikli sanat severlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2019 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2019 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gemlikli sanat severler 'Nazım Hikmet' izledi

Gemlik Belediyesi ve Bursa Barosu'nun ortaklaşa düzenlediği 1. Avukat Özgür Aksoy Tiyatro Buluşması Gemlik Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde devam ediyor.

İstanbul Barosu Tiyatro Topluluğu ekiplerinin sahnelediği ve Nazım Hikmet tarafından 1955 yılında yazılan 'Enayi' adlı oyun Gemlikli sanat severlerle buluştu.

1955'te İstanbul'da geçen tiyatro oyunu, Ahmet adlı bir avukatın yaşam hikayesini göz önüne getirirken, dürüstlüğü yüzünden parasız kalmasını ve arkadaşı için eşinin zengin amcasına dava açmasının ardından eşinin davadan vazgeçmesini istemesi, Ahmet'in de davadan vazgeçmemesini üzerine eşinin evini terk etmesiyle birinci perdesi kapandı. 2. perde de ise Ahmet, artık çoğu illegal kişinin avukatı olması ve çok para kazanmasının ardından arkadaş ile birlikte olan eşi Nihal'e ders vermesiyle sona erdi.

Nazım Hikmet'in yazıp Abdullah Gün'ün yönettiği oyunu; Baran Karaçeper, Cansu Coşkun, Cebrail Kalın,  İrem Tuğçe Şahin, Levent Önür, Can Bulut, Mecit Eren Kayalı, Mehmet Şah Çelik, Merve Eren, Mustafa Büyükbaş, Mustafa Doğan, Onur Kasırga, Ömer Oğuz Güleryüz tarafından sergilenirken iki perdelik oyun bitiminde seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Tiyatro bitiminde Gemlik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kemal Atan tarafından tiyatro grubuna çiçek ve plaket takdim edilirken, tiyatro buluşmalarına katkılarından dolayı da teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.