SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te kuruyan Karagöl için seferberlik

Bursa'da bazı meslek odaları, geçmişte meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle kuruyan Gemlik ilçesindeki Karagöl ile ilgili çalışma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2019 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2019 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gemlik'te kuruyan Karagöl için seferberlik

Gemlik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karagöl'ü yeniden doğaya kazandırmak ve havzasındaki endemik türleri korumak isteyen çevre, ziraat, jeoloji ve inşaat mühendisleri odalarının temsilcileri, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile bölgede incelemelerde bulundu.

Sertaslan, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, göldeki suyun 2009 yılında yaşanan toprak kaymaları sonucu zaman içinde kaybolduğunu belirtti. Sertaslan, gölde endemik bitkilerinde mevcut olduğunu da kaydetti.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran MHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Durdu ise, Karagöl'ün doğal afetlerden değil, yanlış yapılan çalışmalar sonucu kaybolduğunu belirtti. Karagöl'ün tekrar eski haline gelebileceğinin ve farklı bir tabiatın tekrar oluşma imkânı olduğunun merakı içerisinde olduklarını da aktardı.

Köy muhtarı Kenan Turan ise Gemlik Belediyesi öncülüğünde gelen heyete teşekkür ederken, 9 yıldan beri Karagöl'deki sancılı sürecin devam ettiğini belirtti. Göletin tekrar eski haline kavuşmasını beklediklerini söyledi.

Meslek odaları adına konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası temsilcisi Alican Saban ise şunları kaydetti:

"Bugün ve daha önce yaptıkları çalışmalar neticesinde tektonizma sonucu heyelan gölü olarak oluşmuş. Burada daha önce iyi niyetli bir çalışma gerçekleşmiş. Oluşan heyelan yüzünden de Karagöl bu hale gelmiş. İncelemelerimizi tamamladık. Çok yakında bir rapor sunacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.