SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te ceviz büyüklüğünde dolu zeytini vurdu

Gemlik ve çevresinde etkili olan dolu yağışı ağaçlardaki zeytine büyük zarar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gemlik'te ceviz büyüklüğünde dolu zeytini vurdu

Gemlik'te bugün öğleden sonra etkili olan dolu yağışı maddi zarara yol açtı. Ceviz büyüklüğündeki dolu, Karacaali, Narlı ve Kumla başta olmak üzere birçok yerde ağaçlardaki zeytine büyük zarar verdi. Dolu nedeniyle tonlarca ürün zarar gördü.

Yağışın ardından bölgeye giden Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, meclis üyeleri ve daire müdürleri incelemelerde bulunarak muhtarlar ve mahalle sakinleri ile görüştü.

'Bir yıllık ürün 15 dakikada heba oldu'

Şiddetli dolu yağışının kısa sürede daldaki zeytine büyük zarar verdiğini söyleyen Karacaali Muhtarı Göksal Noca, "Üreticimizin bir yıllık emeği heba oldu. 15 dakika süren yağışta tüm yılın ürünü zarar gördü, zeytincimiz perişan oldu" dedi.

'Afet bölgesi ilan edilmeli'

Çevre mahallelerdeki zeytinliklerde hasarın büyük olduğunu belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise muhtarlardan bilgi aldı. Başkan Sertaslan, bir afet durumu ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekti.

Üreticinin meydana gelen zarardan en az şekilde etkilenmesi için yağışın afet olarak değerlendirilip üst makamlarca bu şekilde işlem yapılması gerektiğini söyleyen Sertaslan, Gemlik Belediyesi'nin tüm imkanları ile hasar gören kırsal bölgelere gerekli desteği sağlayacağını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.