SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi'ne kavuştu

Gemlik Büyükkumla'daki tarihi Ünal Yağhanesi, Gemlik Belediyesi'nin girişimleri ile Zeytin Müzesi olarak düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2019 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2019 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gemlik Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi'ne kavuştu

30 Ağustos Zafer Bayramı programı ile başlayan 5. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali çeşitli etkinlikler ile devam ediyor. İskele Meydanı'nda kurulan Zeytin Tarihi Sergisi'nin ardından Büyükkumla'da atıl durumdaki yağhane de Zeytin Müzesi'ne dönüştürülmek üzere restorasyonu tamamlandı. Yaklaşık iki aydır devam eden çalışmalar sonucu tamamen yenilenen 100 yıllık bina, festivalin ardından sergilenecek ürünlerin yerleştirilmesi ile Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi olarak açılacak.

Yağhane açılışını Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Romanya ve Bosna heyetleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından Romanya Navodarili çocuklar halk oyunları gösterisi yaptı.

Açılışta konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Zeytini'nin dünyanın en lezzetli sofralık zeytini olduğunu belirterek "Tüm dünyada marka haline gelmiş olan zeytinimize verilen değer lafta kalmasın diye, konuyu yalnızca ticari değil, kültürel yönüyle de ele almak istedik. Zeytin ve Zeytinyağı Müzemiz, dalından sofralara zeytinin yolculuğunu ve zeytinciliğin tarihini hem Gemliklilere hem de buraya gelen misafirlerimize en güzel şekilde anlatacak. Zeytinimiz değerine değer katacak, hem üreticimiz, hem tüccarımız, hem esnafımız kazanacak, tüm Gemlik kazanacak." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.