SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik Belediyesi Çarşı Deresini ıslah ediyor

Gemlik Belediyesi, ilçeden geçen Çarşı Deresi'nin Devlet Hastanesine kadar olan üst kısımlarında ıslah çalışması başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2020 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2020 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gemlik Belediyesi Çarşı Deresini ıslah ediyor

Gemlik Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, özellikle havaların ısınmasıyla çevresinde çeşitli bitkiler çoğalan, su birikmesi ve balçık meydana gelmesi nedeniyle olumsuz durumlar ortaya çıkan Çarşı Deresi'nde ıslah çalışması yürütüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile koordineli hareket eden Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün bir eskavatör, bir kepçe ve iki kamyon ile başladığı çalışmalarda derenin çevre yolundan yeni mezarlığa kadar olan kısmında zemin temizlenecek ve betonlanacak. Sağ ve sol duvarlar da yabani otlardan arındırılarak duvarlar yapılacak.

Islah çalışmalarının ardından Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri dere çevresine bank ve çardaklar yerleştirerek ağaçlandırma, yeşillendirme çalışması yapacak.

Sertaslan: Çarşı Deresi Gemlik'in sembolü olacak

Açıklamada ifadelerine yer verilen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Çarşı Deresi'nde zaman zaman mevsimsel şartlardan olumsuz durumlarla karşılaşıldığını belirtti. Merkezde daha önce gerçekleşen ıslak çalışmalarının çevre yolundan yukarı bölgede devam edeceğini söyleyen Sertaslan, "Çarşı Deresi'nin ilçemizin sembollerinden olması için adımlar attık. Deredeki kirlilik ve düzensizliğe son vereceğiz. Dere çevresinde vatandaşlarımızın güvenliğini de düşünerek gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Merkezdeki düzen ve temizlik, derenin merkezden uzak noktalarında da sağlanacak." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.