SON DAKİKA
Hava Durumu

Gebze'den yola çıkan metal işçileri Ankara'ya ulaştı

Dün Ankara yürüyüşleri polis tarafından engellenen DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler, bugün Ankara'ya ulaştı. Metal işçileri, Ankara'da Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yetkilileri ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gebze'den yola çıkan metal işçileri Ankara'ya ulaştı

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçilerinin 24 Kasım günü düzenledikleri Ankara'ya yürüyüşüne polis müdahale ederek sendika temsilcilerinin de aralarında olduğu 109 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar gece saatlerinde serbest bırakılmıştı.

(Fotoğraflar; Birleşik Metal-İş)

Birleşik Metal İş üyesi işçiler, bugün (25 Kasım) yeniden Gebze Şubesi önünde bir araya geldi. Gebze Şubesi önünde konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bu ülkede ve dünyanın her yerinde sendikalı olmak ve emeğine ekmeğine sahip çıkmak için örgütlü olmayı seçmek en temel yasal ve anayasal hakkımızdır. Hakkına sahip çıkmak için günlerdir direnen ve sesini Ankara'ya duyurmak için yola çıkan ve önü kesilen ama tüm baskılara rağmen dimdik ayakta duran bütün işçi kardeşlerimi selamlıyorum." dedi.

Kocaeli Valiliği'nin pandemiyi gerekçe göstererek 30 günlük eylem yasağı kararına ve polisin engellemelerine ilişkin Çerkezoğlu, "Önünü kesmeniz gereken hakkını hukukunu arayan, sendikalı olan, Anayasal hakkını kullandığı için işten çıkarılan, ücretsiz izinle cezalandırılan işçiler değildir. Önüne barikat kurmanız gereken, haksız hukuksuz biçimde işçileri cezalandırmaya kalkan patronlardır. Patronlar güçlerini siyasi iktidardan alıyorsa, bizler gücümü hayatı yeniden üreten ellerimizden, sendikamızdan ve konfederasyonumuzdan alıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sloganlar ve alkışlarla Gebze'den uğurlanan metal işçileri, Ankara'da ilk olarak Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile görüştü. Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu öncülüğünde yapılan görüşmede işçiler, "Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur Süspansiyon işyerlerinde Sendikal Örgütlenme Özgürlüğünün Engellenmesi ve Hak İhlalleri" dosyasını Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) direktörlüğüne teslim etti. ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, metal işçilerine, konuyu hassasiyetle ele aldıklarını ve gerekli mercilere ileteceklerini söyledi.

ILO görüşmesinin ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gelen metal işçileri, hazırladıkları dosyayı teslim ettiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.