SON DAKİKA
Hava Durumu

'Gazetecilik ne bezirganlık ne de hedef göstermektir'

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Merkezi, Derneğin Bursa Şubesi ve Kültürpark'taki lokaline ilişkin tehdit ve hedef gösterici yayınlar yapan Bursa Şehir Gazetesi'ne tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Gazetecilik ne bezirganlık ne de hedef göstermektir'

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Başkanı Rabia Deniz'in, Odatv haber sitesinde yayınlanan bir haberi üzerinden Dernek ve Kültürpark'taki lokaline ilişkin tehdit içeren ve hedef gösterici yayınlar yapan Bursa Şehir Gazetesi'ne ÇGD Genel Merkezi'nden tepki geldi.

"Derneğimize yönelik açık tehditler sadece bir gazetecilik sorunu olarak görülmemeli, nereden cesaret alındığına da dikkatle bakılmalıdır." denilen ÇGD açıklamasında bu tehditlere karşı yargının harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

ÇGD Genel Yönetim Kurulu açıklaması şöyle:

"Türkiye gazeteciliğinde meslek ilkelerine tümden aykırı bir anlayış her gün kendini daha da fütursuzca ortaya koyabilmektedir. Gazeteciliğe şahsi ya da ticari çıkarlar uğruna giren, bu yolda siyasi yapılarla içli dışlı olmaktan çekinmeyen ve 'halkın sesi' olması gereken çalıştıkları ya da sahibi oldukları yayın organlarını, kendileri veya kendilerine kaynak aktaranların çıkarları için kullanan bu anlayışlar, hem ulusal hem de yerel ölçekte yerlerini sağlamlaştırmış, güvende hissetmektedir. Bir gazetecinin ya da basın organının bu hale düşmesinin tek nedeni, ifade ettiğimiz gibi ya kendi ya da ortaklarının çıkarlarının tehlikeye girmesidir ki bu aşamada artık gerçeklerin karartılması, gazeteciliği yalanların aracına dönüştürülmesi kaçınılmazdır. Çünkü; doğruları yazmayan gazetecinin dilinin, kaleminin ucundaki tek şey yalandır.

Bursa'da yayın yapan 'Şehir Gazetesi' adı altındaki yapılanma, tam da yerinde bir örnek olarak karşımızda durmaktadır. Tüm belgeleriyle ortada olan bir gelişmede doğruları çarpıtarak, sağa sola saldırıp içine girdiği çıkar ilişkisini gizleme çabasına düşen 'gazete', sahibi lehine Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yapılan imar değişikliğinin Derneğimizin Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz tarafından bir internet sitesinde haberleştirilerek kamuoyuna duyurulması üzerine Şube Başkanımızın şahsında Derneğimizi açıkça hedef göstermiştir. İddia ettikleri 'masumiyetlerini' belgeleriyle ortaya koyacak imkânları varken, çıkarları için kurdukları anlaşılan 'gazete'yi tehdit ve gerçekleri çarpıtmanın aracı haline getiren bu anlayışı, gazeteciliğin ne bezirgânlık ne de birilerini hedef göstererek susturma aracı olmadığı konusunda uyarıyoruz.

Derneğimize yönelik açık tehditler sadece bir gazetecilik sorunu olarak görülmemeli, nereden cesaret alındığına da dikkatle bakılmalıdır. Ülkemizde son yıllarda kanıksatılmaya çalışılan, 'belli siyasi odaklara' ya da 'sermaye grupları'na yakın durmanın sağladığı bir koruma mı söz konusudur! Hakaretler ve tehditler bu kadar rahat nasıl yapılabilmektedir! Bu ve benzeri soruların vakit geçirmeksizin yanıtlanması için 'Şehir Gazetesi' adıyla Bursa'da faaliyet gösteren yapının, Derneğimizi hedef gösteren yayınlarına ilişkin yargı makamlarının vakit geçirmeksizin harekete geçmesini beklemekteyiz.

Derneğimizin Bursa Şubesine ve yöneticilerine yönelik olası herhangi bir olumsuz gelişmede, 'Şehir Gazetesi'nin yayınlarını sorumlu tutacağımızı buradan duyuruyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.