SON DAKİKA
Hava Durumu

'Gazetecilerin tek dayanağı dayanışma ruhudur'

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Gazetecilerin tek dayanağı; örgütlülüğü, dayanışma ruhudur. Demokrasi, insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunan meslek örgütü mensuplarının dayanışma içinde olması zorunludur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Gazetecilerin tek dayanağı dayanışma ruhudur'

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada örgütlülüğün önemine vurgu yaptı. "Gazetecilerin tek dayanağı; örgütlülüğü, dayanışma ruhudur." denilen açıklamda, "Demokrasi, insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunan meslek örgütü mensuplarının dayanışma içinde olması zorunludur. ÇGD bu anlamda öncü rolünü koruyacak ve "özgürlük" için ortaya konacak her demokratik tavrın da destekçisi olmaya devam edecektir." ifadesi kullanıldı. 

Türkiye'nin Gazetecileri Koruma Komitesi'nin Hapisteki Gazeteciler Raporu'na göre "en çok gazetecinin hapsedildiği ülke" durumunda olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'de iktidarın basın hak ve özgürlüklerini getirdiği noktanın yansımalarını kaygıyla izlemekteyiz. Dünya Basın Özgürlüğü Günü'ne, gazeteciler açısından her geçen yıl daha da kötüleşen koşullarda giriyoruz. İfade özgürlüğünü kullanan basın emekçileri tutuklanıyor, düşünceleri baskı görüyor ve çoğunun yolları bağlı oldukları medya kuruluşlarıyla ayrılıyor.

Sınır Tanımayan Gazeteciler'in açıkladığı Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke içinde 157'nci olan Türkiye'de her türlü antidemokratik uygulamanın sürdüğü bir ortamda, ifade ve basın özgürlüğü günü kutlanabilir mi?

Bu koşullar altında halkın haber alma hakkını savunanlar olarak bizler bedel ödesek de kamuoyunu aydınlatmayı sürdüreceğimizi bir kez daha belirterek, gazetecilerin yargılanmadığı, "Gazetecilik suç değildir" demek zorunda kalmayacağımız, iş güvenceli yarınlara olan özlemimizi bir kez daha dile getiriyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.