SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Ozan Kaplanoğlu tutuklandı

Sosyal medyada "cumhurbaşkanına hakaret ettiği", "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla gözaltına alınan Bursamuhalif.com editörü gazeteci Ozan Kaplanoğlu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2017 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2017 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Ozan Kaplanoğlu tutuklandı

Bursa'da gözaltına alınan  Bursamuhalif.com internet sitesi editörü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Kaplanoğlu, bu sabah savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Dün sabah Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından evine yapılan baskınla gözaltına alınan gazeteci Ozan Kaplanoğlu, bu sabah savcılık ifadesi için adliyeye getirildi. "THKP-C örgüt üyeliği, örgüt propagandası yapmak ve cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla" hakkında soruşturma başlatılarak gözaltına alınan Kaplanoğlu'nun sosyal medyadaki paylaşımları da dosyada yer aldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden Sendika.org'un BTK kararlarıyla kapatılmasına ve YSK'nin referandum kararlarına yönelik yaptığı eleştirileri savcılık fezlekesine konu edildi.

Savcılığın, "örgüt propagandası yapmak" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği Kaplanoğlu, tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÇGD'den tutuklamaya tepki

Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, gazeteci Ozan Kaplanoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kaplanoğlu'nun gerçekleri yazdığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Meslektaşımız, yöneticimiz Ozan Kaplanoğlu da 'doğruları yazan' her gazeteci gibi siyasi iktidarın korkusu olmuştur. Ozan Kaplanoğlu'nun tutuklanması, haksızdır, hukuksuzdur. Kaplanoğlu'nun derhal serbest bırakılması gerektiğini, cezaevindeki tüm meslektaşlarımız için söylediğimiz gibi bir kez daha yineliyoruz. Ozan'ın çıkacağını, tekrar aramızda olacağını ve yine gerçekleri yazacağını çok iyi biliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.