SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Oğuz Güven tutuklandı

Cumhuriyet gazetesi internet sitesinin genel yayın yönetmeni Güven'in, haberde kullandığı başlık nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Oğuz Güven tutuklandı

Cumhuriyet gazetesi internet sitesinin genel yayın yönetmeni Oğuz Güven, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümünün ardından yazılan bazı haberler ve sosyal medya paylaşımlarıyla, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele edenlerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Güven'in, hakimlik sorgusu sona erdi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Oğuz Güven'in, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına hükmetti.

Cumhuriyet.com.tr sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, sitede yer alan "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti" başlığı nedeniyle 12 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı.

Güven: İnternetin getirdiği rekabet ve hız faktörü

Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Güven savcılığa verdiği ifadede, söz konusu başlığın kendisi tarafından atılmadığını söyledi.

Editöre kazaya ilişkin, "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Mustafa Alper'in aracını kamyon biçti" olarak tweet atmasını söylediğini anlatan Güven, "Ancak 'Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti' şeklinde tweet girmiştir. Tamamen yanlışlık sonucu internetin getirdiği rekabet ve hız faktörü göz önünde bulundurularak biran önce haberi duyurmak amacıyla bu şekilde bir yanlışlık meydana gelmiştir" dedi.

"55 saniye sonra kaldırıldı"

Söz konusu yanlış tweetin atıldıktan sadece 55 saniye sonra kaldırıldığını söyleyen Güven, "Bu da ilk tweetin sehven girildiğinin göstergesidir" dedi. Haberin içeriği incelendiğinde herhangi bir şiddet çağrısı ya da terör örgütünün övülmesi amacı olmadığının ortaya çıkacağını söyleyen Güven, "Tüm haberlerimize bakıldığında merhum Başsavcıya ilişkin en ufak kötü niyetimizin olmadığı ortaya çıkmaktadır" dedi.  

Cumhuriyet.com.tr, daha sonra haberin başlığını "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper kamyon kazasında feci şekilde can verdi" şeklinde değiştirmişti.

Güven'e destek vermek amacıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve çok sayıda gazeteci Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Tweete yorum yapan 32 kişi hakkında da soruşturma

Savcılık, ayrıca haber tweetinin altına yorum yapan 32 kişi hakkında da soruşturma başlatmıştı.

Cumhuriyet gazetesinin 12 yazar ve yöneticisi 6,5 aydır, gazeteci Ahmet Şık ise 4 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.