SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Barış Terkoğlu gözaltına alındı

Odatv Haber Müdürü, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu gözaltına alındı. Gözaltı kararının; Haber Müdürü olduğu Oda TV'de dün yayımlanan MİT haberiyle ilgili olduğu iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2020 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Barış Terkoğlu gözaltına alındı

Odatv Haber Müdürü gazeteci - yazar Barış Terkoğlu hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararının; Odatv'de dün yayımlanan şehit olan MİT mensubu ile ilgili haberinden dolayı olduğu iddia edildi.

Barış Terkoğlu gözaltı kararının ardından Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürüldü.

Güvenlik Şubeden verilen bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın sözlü talimatı ile söz konusu haber nedeniyle Terkoğlu hakkında gözaltı kararı uygulandı.

Sabah 9'dan sonra ifadesi alınmak üzere gözaltında tutulan Terkoğlu, ifadesi alınmak üzere Çağlayan Adliyesine getirildi.

Ayrıca Barış Terkoğlu'nun ifadesi, Emniyet Müdürlüğünde direkt Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından Çağlayan Adliyesi'nde de alınabileceği aktarıldı. Savcılığın sözlü talimatı, "mevcutlu getirilmesi" yönünde olduğu öğrenildi.

Bu arada gözaltına konu olan haberi yazan Manisa'nın deneyimli gazetecisi Hülya Kılınç'ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Gazeteci Kılınç'ın ifade vermek üzere İstanbul'a götürüleceği iddia edildi.

Barış Terkoğlu'nun avukatı Serkan Günel, saat 16:20'de yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Barış Terkoğlu'nun gözaltı sürecinde 12. Saate girdik halen Hüseyin Ersöz ve Yiğit Akalın ile Emniyet Müdürlüğünde bekliyoruz. Ne Barış Terkoğlu hakkındaki suçlama maddesini öğrenebildik ne de gözaltı kararını görebildik!"

AVUKAT ERSÖZ: SORULARI CEVAPLANDIRACAK MUHATAP YOK

Barış Terkoğlu'nun avukatlarından Hüseyin Ersöz ise "Barış Terkoğlu 13 saattir gözaltında. Bu süre zarfında neyle suçlandığı, gözaltı süresi, ifadesinin ne zaman alınacağı gibi tüm sorular cevapsız. Soruları cevaplandıracak muhatap da yok. Bilinmezler içinde beklemeye devam ediyoruz" dedi.

1 GÜNLÜK GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından, Barış Terkoğlu hakkında 1 günlük gözaltı kararı verildi. Sabah 4'te evinden gözaltına alınan Terkoğlu hakkındaki kararı avukatları tam 13 saat sonra öğrenebildi.

Barış Terkoğlu'na isnad edilen suçlamalar ise şöyle:

-İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri elde etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/1)

-İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgelerin ele geçirilmesine sebebiyet vermek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/2)

-İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek (2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu 27/3-1)

(Odatv)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.