SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Ahmet Takan'a beyzbol sopalı saldırı

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, Ankara'daki evinin önünde beyzbol sopalı saldırıya uğradı. Yeniçağ gazetesi Yavuz Selim Demirağ ve Odatv yazarı Sahabattin Önkibar da b,r süre önce saldırıya uğramıştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Ahmet Takan'a beyzbol sopalı saldırı

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan Ankara'nın Dikmen semtindeki evinin önünde saldırıya uğradı. Saldırı haberini, Türktime yazarı Talat Atilla sosyal medya hesabından duyurdu.

Beyzbol sopalı saldırganı son anda fark eden ve geriye doğru hamle yapan Ahmet Takan, beline ve sırtına gelen darbelerden kaçamadı. Saldırıda Takan'ın çantasında bulunan telefonu kırılırken vücudunda da ekimoz oluştu. Takan'ın karşı koyması üzerine saldırgan beyzbol sopasını olay yerinde bırakarak kaçtı.

Saldırı sonrası Takan'ın komşuları ilk yardımı yaptı ve polisi aradı. Takan'ın oturduğu bina önüne gelen polis, beyzbol sopasını alarak konuyla ilgili inceleme başlattı ve tutanak tuttu.

Takan daha sonra 29 Mayıs Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacağına aldığı darbe nedeniyle yürümekte güçlük yaşayan Takan'a darp raporu verildi. Takan karakola giderek ifade de verdi ve şikayetçi oldu.

'Doğru bildiklerimi yazmaya devam edeceğim'

Hastanede ilk tedavisinin ardından olayı anlatan Ahmet Takan, "Uzun süredir hatta yıllardır tehdit alıyordum. Ancak bu tehditler şimdiye kadar fiili bir saldırıya dönüşmemişti. Beyzbol sopalı saldırgan aniden üzerine geldi, fark edip geriye doğru hamle yaptım, sopa çantama, sırtıma ve belime geldi. Gazeteci olarak doğru bildiklerimi yazmaya devam edeceğim" dedi.

Takan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Evimin önünde güpegündüz uğradığım kahpece saldırı sonrasında telefonum parçalandı. Bana ulaşan, ulaşamayan tüm dostlarıma sevenlerime çok teşekkür ediyorum. Dönüş yapamıyorum. Gayet iyiyim! Doğruları yazmaya devam edeceğim. Ölene kadar ATATÜRK ve Hasan Tahsin'in izinden ayrılmayacağım" diye yazdı.

Demirağ ve Önkibar da saldırıya uğramıştı

Daha önce de İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesi Yavuz Selim Demirağ ve Odatv yazarı Sahabattin Önkibar saldırıya uğramıştı.

Yavuz Selim Demirağ'a yönelik saldırıda da beyzbol sopaları kullanılmıştı.

Ahmet Takan, "Devlet Bahçeli, Aralık ayı sonunda Genel Başkanlığı bırakacak, aktif siyaseti terk edecek. MHP'nin başına yeni bir isim gelecek" diye yazmış, MHP'den bu satırlara çok sert yanıt gelmişti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ahmet Takan için, "Kiralık kalemini bu sefer, MHP'de Genel Başkan değişikliği hevesine düşenlerin ekmeğine yağ sürmek amacıyla kullanmaktadır. Ahmet Takan gibileri takacak kimse de yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.