SON DAKİKA
Hava Durumu

Galatasaray Kadıköy'de 21 yıl sonra galip

Galatasaray, Kadıköy deplasmanında 22 Aralık 1999'dan bu yana ilk defa Fenerbahçe karşısında galip geldi. Derbi maçta toplam 11 sarı kart, 3 kırmızı kart çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2020 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2020 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Galatasaray Kadıköy'de 21 yıl sonra galip

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'in 23. Haftasında Ülker Stadı'nda konuk olduğu Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Kadıköy'de 21 yıldır kazanamayan sarı-kırmızılılar bu galibiyetle büyüyü bozarken, Fenerbahçe de şampiyonluk yarışında darbe yedi.

Fenerbahçe, Kruse'un golüyle öne geçmesine karşın Ryan Donk, Falcao ve Onyekuru'nun golleriyle sarı-kırmızılılar, sahadan 3-1 galip ayrıldı. Galatasaray bu sonuçla 20 yıl 2 ay 1 gün sonra Kadıköy deplasmanından galibiyetle ayrılırken, rakibi de şampiyonluk yarışında büyük darbe aldı. Karşılaşmada toplam 11 sarı kart, 3 kırmızı kart çıktı.

Galatasaray'a Kadıköy'de 1999'dan bu yana yenilmeyen Fenerbahçe, maça 3 önemli eksikle çıktı. Sarı lacivertlilerde MKE Ankaragücü maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Luis Gustavo ile sakatlıkları devam eden Emre Belözoğlu ile Garry Rodrigues kadroda yer almadı. Fenerbahçe maça Altay, Isla, Jailson, Serdar, Hasan Ali, Ozan, Tolgay, Dirar, Kruse, Tolga, Muriç 11'iyle başladı.

Rakibini en son 22 Aralık 1999'da 2-1'lik skorla yenen Galatasaray ise son BtcTurk Yeni Malatyaspor maçının kadrosuna göre 4 değişiklik yapıldı. Teknik direktör Fatih Terim, sakat olan Lemina'nın yokluğunda, Şener Özbayraklı, Emre Akbaba ve Adem Büyük ise yedeğe çekti. Terim, sakatlığı geçen Marcelo Saracchi ile Younes Belhanda ve Radamel Falcao'yu 11'de sahaya sürdü.

Maça etkili başlayan Galatasaray, orta alanı kalabalık tutarken; ilk dakikalarda Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yarattı. 4. dakikada Onyekuru kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı gönderdi. 3 dakika sonra ise Falcao'nun kafa vuruşunda top sol yan ağlarda kaldı.

Maçta öne geçen taraf Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertliler, 21. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Max Kruse'un gole çevirdi ve maçta 1-0 öne geçti.

40'ta Ryan Donk, Ömer Bayram'ın ortasında düzgün bir kafa vuruşuyla maça eşitlik getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

Fenerbahçe 2. yarı maça iyi başlamasına karşın; golleri bulan Galatasaray oldu.

Önce 78'de Falcao'nun penaltı golüyle 2-1 öne geçen Galatasaray, 90+7'de Onyekuru'yla da bir gol buldu ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Gergin geçen maçta Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'la birlikte Deniz Türüç kırmızı kart gördü. Galatasaray'da ise Belhanda kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Karşılaşmada Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim de sarı kart gördü.

Üst üste 7. lig galibiyetini elde eden Galatasaray, puanını 45 yaptı ve bir maçı eksik lider Trabzonspor ile puanları eşitledi. Fenerbahçe ise 38 puanda kaldı ve şampiyonluk hayalleri büyük darbe aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.