SON DAKİKA
Hava Durumu

Fotoğraftan fotoğrafa yansıyan portreler

İnSanat Yönetim Kurulu Üyesi Ekim Hanişoğlu "Fotoğraftan Fotoğraf Portreler" başlıklı ilk kişisel sergisini Tayyare Kültür Merkezi (TKM) Cemal Nadir Salonu'nda açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2019 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2019 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Fotoğraftan fotoğrafa yansıyan portreler

Her karede bir yaşanmışlığın tek bir kareye sığdığı İnSanat üyesi Ekim Hanişoğlu'nun "Fotoğraftan Fotoğrafa Portreler" sergisi Tayyare Kültür Merkezi (TKM) Cemal Nadir Salonu'nda açıldı.

Genç görsel sanatçı, İnSanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ekim Hanişoğlu, ilk kişisel fotoğraf sergisinde objektifini hayat tecrübesi yaşamış 7 değişik karaktere çevirmiş ve onları tek tek fotoğraflamış. Fakat bu fotoğraflar, aynı zamanda geçmişin izlerini taşıyan eski fotoğraflarla desteklenince her kare bir hikâye anlatır olmuş.

Hanişoğlu'nun 13-18 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek sergisinde ayrıca, İnSanat Derneği'nin hazırladığı fotoğrafların çekim belgeselinin de yer aldığı video da gösteriliyor.

"Fotoğraflarda sadece karakterler ve içlerinde barındırdığı yaşanmışlık var" diyen genç sanatçı, "Karakterler hakkında bilgi edinmek isteyenler sergiyi gezdikten sonra özgün belgeseli izleyerek bilgi sahibi olabilirler. Sergim biyografik portre özelliğinde belgesel nitelikte hazırlandı. Bu konuda desteklerini esirgemeyen İnSanat Derneği'ne, fotoğraf sanatçısı Ahmet Sungur'a, Bursa BŞ Belediyesi'ne ve görsel sanatlar öğretmeni annem Funda Tuncel'e çok teşekkür ediyorum ve tüm sanatsevrleri sergimi görmeye davet ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.