SON DAKİKA
Hava Durumu

Fotoğrafları sanat eserine dönüştürüyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaptığı kara kalem çizimleri ile ünlenen Özcan Temiz, fotoğrafları resmederek sanatını icra ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Fotoğrafları sanat eserine dönüştürüyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaptığı kara kalem çizimleri ile ünlenen Özcan Temiz, ortaokul yıllarından beri bu tür çalışmalara ilgi duyduğunu söyledi.

Bir ay öncesine kadar özel bir şirkette çalıştığını ve çalışırken de çizimlerine devam ettiğini ifade eden Temiz, "Şu an oradan ayrıldım. Tamamen bu işlere yoğunlaşmaya başladım." dedi.

Temiz, çalışmasında detayların uzun zaman aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ortalama tek kişilik bir çizim 15 saat oluyor. Detaylar çok fazla ise tabi ki daha da yukarıya çıkıyor. Kişi sayısı, sayfa büyüklüğü bunların hepsi bir etken. En uzun çizimim 3 kişilik bir aile resmi vardı, hemen hemen 100 saati buldu. Bu işin içinde olduğum için ister istemez araştırma gereği duyuyorsun. Hem birbirimize destek amaçlı hem de bu kişilerle bilgi alışverişi için araştırma gereği duyuyoruz, araştırıyoruz. Türkiye'de kara kalem olarak çalışan insan sayısı çok fazla. Ama realist olarak çalışan kişi sayısı az. Benim amacım Türkiye'de bu işe öncü olabilmek. Bu işi sevenlere yardımcı olabilmek ve sevdirmek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.