SON DAKİKA
Hava Durumu

'Fırsat eşitliğini sağlayacak düzenlemeler yapmalıyız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Biz siyasetçilere düşen fırsat eşitliğini sağlayacak yasal düzenlemeler yapmak. Kadın ve erkeğin emek olarak eş değer olduğunu göstermemiz yasal olarak mümkün." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Fırsat eşitliğini sağlayacak düzenlemeler yapmalıyız'

CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ile Veli Ağbaba, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

Böke, ziyarette yaptığı konuşmada, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin 144 ülke arasında kadın ve erkek eşitliği açısından 130'uncu sırada yer aldığını belirtti.

Böke, "Biz siyasetçilere düşen de kadın ve erkek fırsat eşitliğini sağlayacak yasal düzenlemeler yapmak. Bir kadınla erkek arasında işveren açısından fark kılınmamasını sağlamak siyasetçilerin yasal düzenlemelerle sağlayabileceği bir şey. Ebeveynin izinlerinin eşitlenmesi, kadın ve erkeğin çalışan ve emek olarak eş değer olduğunu göstermemiz yasal olarak mümkün." ifadelerini kullandı.

"Parti ve isim üzerinden tartışmıyoruz"

Ağbaba da 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının huzur ve barış içinde geçmesini diledi.

Evet oyu verenlerin de hayır oyu verenlerin de kendileri için kıymetli olduğunu belirten Ağbaba, "Parti ve bir isim üzerinden tartışmadığımızı öncelikle belirtmek istiyorum. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti üzerinden tartışmıyoruz, geleceğin meselesi olarak tartışmaya çalışıyoruz." diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.