SON DAKİKA
Hava Durumu

'FETÖ'nün siyasi ayağı' sözüne 500 bin liralık dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik "FETÖ'nün siyasi ayağı Erdoğan'dır" sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2020 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2020 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'FETÖ'nün siyasi ayağı' sözüne 500 bin liralık dava

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısında 'FETÖ'nün siyasi ayağını' açıklayacağını söylemişti. Kılıçdaroğlu,  "Devleti FETÖ terör örgütüne teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır! Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı; Recep Tayyip Erdoğan. Devletin namusunu terör unsurlarına açan FETÖ'nün siyasi ayağıdır! Devletin sırlarını, kozmik odayı bir talimatla açtırmak vatan hainliği değil midir? FETÖ'nün siyasi ayağı aynı zamanda BOP'un Eşbaşkanı olan kişidir." diye konuşmuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. 

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 11 Şubat'taki partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarına yer verildi.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun asılsız ve dayanaksız ithamlarla Erdoğan'ın kişilik haklarını ağır şekilde itham ettiği belirtildi. 

Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a "vatan haini" yakıştırması yapmasının ve Cumhurbaşkanını vatana ihanetle itham etmesinin hukuken himaye edilemeyecek ve eleştiri olarak kabul edilemeyecek bir açıklama olduğu vurgulanan dilekçede, "Vatanseverliği, millete ve devlete hizmetleri, taraflı ve tarafsız vicdan sahibi herkes tarafından takdir edilen Sayın Cumhurbaşkanımızı vatana ihanetle itham etmek, kişilik haklarına ağır bir saldırının ötesinde açık bir kışkırtma ve provokasyondur." ifadeleri kullanıldı. 

Manevi tazminat talebinin yasal koşullarının oluştuğu kaydedilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'ndan TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 500 bin lira manevi tazminat talep edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.