SON DAKİKA
Hava Durumu

'Fark Yaratanlar 2018' Deniz Yayın'a ithaf edildi

Bursa Sivil Gündem Gazetesi Fark Yaratanlar Ödülleri bu yıl 5. kez sahiplerini buldu. Ödüller, Senarist ve Sinema Araştırmacısı Karacabeyli Deniz Yayın'a ithaf edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2019 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Fark Yaratanlar 2018' Deniz Yayın'a ithaf edildi

Beşincisi düzenlenen Bursa Sivil Gündem Gazetesi Fark Yaratanlar Ödülleri, bu yıl Senarist ve Sinema Araştırmacısı Karacabeyli Deniz Yayın'a ithaf edildi. Ödül töreni, Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

2010 yılında düzenlenen 47. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde Filmin Yaşı Yok - Vurun Kahpeye 4 ile Başarı Ödülü'ne layık görülen Deniz Yayın, 2007 yılında düzenlenen 7. Frankfurt Film Festivali'nde de Naşitten Naşite çalışması ile Başarı Ödülü'ne layık görülmüştü.

1 Nisan 1958 Karacabey doğumlu olan Deniz Yayın, 14 Eylül 2018 yılında aramızdan ayrıldı.

Senarist ve Sinema Araştırmacısı Deniz Yayın

Karacabey'in büyük bir değeri olan Deniz Yayın, Karacabey araştırmaları ve Türk sineması sanatçıları ile yaptığı röportajlar ile ardında kayda değer eserler bıraktı. Karacabeyli Senarist ve Sinema Araştırmacısı Deniz Yayın'a ithaf edilen gecede Deniz Yayın adına verilen plaket eşi Didem Yayın ve sevgili kızı Feride Jeyan Yayın'a takdim edildi.

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Canan Ekinci Yılmaz da gecede, 'Fark Yaratanlar 2018'de Seçici Kurul Üyesi görevini başarıyla üstlendiği için teşekkür plaketi ile onurlandırıldı. Ayrıca Ekinci, Fethiye Sanlıkol'un da plaketini takdim etti.

Gecenin sunuculuğunu Deniz Çevik yaparken, plaketlerde Arbolam Orman Ürünleri'nden Seda Kalkan Şentürk tarafından hazırlandı.

Yaptıkları başvuruların ardından Fark Yaratanlar Seçici Kurulu tarafından değerlendirmeye alınan derneklerden, Fark Yaratanlar 2018 ödüllerini almaya hak kazanan dernekler şöyle:

FARK YARATANLAR ÖDÜLLERİ 

Anadolunun Renkleri Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği, Bursa Çekirge Spor Kulübü, Bursa Down Kardeşliği Derneği, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri /BUİKAD, Bursa Kanserle Savaş Derneği, Bursa Muğlalılar Derneği, Bursa Türk Musikisi Cemiyeti, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Çek(İ)Mece Projesi, Etnomüzikoloji Derneği, Görükle Kadın Dayanışma, Kalkınma ve Kültür Derneği, İlmek İlmek Sevgi Grubu, Nilüfer Muhtarlar Derneği, Paylaşımcı Toplumsal İyilik Kampanyaları Derneği, Sanatolya Sanat Atöyesi, Şehrin Kadınları Platformu.

ÖZEL ÖDÜLLER

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği, Ekim Sanat Atölyeleri ve Fethiye Sanlıkol.

Gecede sahneye çıkan keman sanatçısı Ozan Sari keman soloları ile izleyicilere müzik ziyafeti çekti. Gece, İşitme Engelliler'in İstiklâl Marşımızı söylemesi ile başladı ve gece boyu sanat atölyelerinin, derneklerin ve koroların performansları keyifle izlendi.

Plaketlerin takdiminin ardından 2018'in Fark Yaratanları hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.