SON DAKİKA
Hava Durumu

Evlerde bahar temizliği için neler yapmalısınız?

Baharın gelişiyle birlikte evlerde temizlik telaşı da başlıyor. Mevsimsel temizlik, evlerde bahar meltemlerinin esmesi, huzurlu ve rahat bir yaşam alanı oluşması için şart görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2021 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2021 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Evlerde bahar temizliği için neler yapmalısınız?

Mevsimsel temizlik, evlerde bahar meltemlerinin esmesi, huzurlu ve rahat bir yaşam alanı oluşması için şart görülüyor. Siz de evinizde bahar temizliği yapacaksanız, ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız önerilerimize göz gezdirebilirsiniz.

Oda Oda Bahar Temizliği Önerileri

Bahar temizliği yaparken her oda için ayrı öneriler devreye giriyor. Hem daha yüzeysel hem de derinlemesine temizlik için notlarımız sizlerle. Siz de evlerinizde baharın çiçek kokularını bırakacak mükemmel temizlik için önerilerimizi takip edebilirsiniz. Öncelikle teferruatlı bir temizlik ritüeli önereceğimiz için bir destek alabilir, bir temizlikçi tutarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Mutfakta Bahar Temizliği

Mutfakta bahar temizliğinin anlamı ertelenen işlerin yapılmasına karşılık geliyor. Tezgah ve ocak temizliği gibi rutin yapılması gereken temizlikleri bir kenara bırakarak derinlemesine temizlik önerilerine geçiyoruz. Mutfağın tavanını silebilir, köşelerde varsa örümcek ağlarını temizleyebilirsiniz. Fırının içine yağ çözücü sıkıp bekletirken bu sırada buzdolabını temizleyebilir, mutfak dolaplarının içini dışını tamamen silebilirsiniz. Raflara asılı gereçleri bulaşık makinesinde yıkadıktan sonra, fırının çözülen yağlarını temizlemelisiniz. Aspiratör, mutfak dolaplarının üstü gibi alanları da iyice kirlerden arındırmayı unutmamalısınız. Eğer beyaz eşyalarınızda bir sorun varsa bahar temizliği beyaz eşya tamircisi çağırmak için de mükemmel zamanı işaret ediyor. Böylece yaza tertemiz ve mükemmel çalışan beyaz eşyalarla girebilirsiniz.

Salon ve Oturma Odası Temizliği

Öncelikle tüm evin halılarını yıkamaya göndermelisiniz. Ardından salonun duvarlarını silmeli, camlarını pırıl pırıl yapmalısınız. Koltukların döşemelerinin tertemiz olması bahar temizliğinin şanından, dilerseniz koltuk yıkamacı çağırabilirsiniz. Eğer eski döşemelere sahipseniz koltuk kaplama için de doğru zaman şimdi. Yaza, yeni koltuk takımınızla pırıl pırıl bir başlangıç yapmak elinizde.

Yatak Odasında Bahar Temizliği

Yatak odasında bahar temizliği, dolapların ve bazaların temizlenmesi ile başlıyor. Kışlıkları kaldırarak tek tek yazlıkları çıkartmalısınız. Hepsi yıkanan, ütülenen kıyafetleri, dolaba güzelce yerleştirmeli, kaldırılanları hurçlarla depolamalısınız. Dolapların üstünü, bazanın altını boşken silmeyi unutmamak gerekiyor. Yatak odasındaki yaylı yatağı havalandırmayı, yüzeyini silmeyi, hatta karbonat dökerek süpürmeyi unutmamalısınız. Böylece tüm kirleri, mikropları uzaklaştırabilirsiniz. Yatağı yerleştirirken tersini çevirmek de olası form kaybını önlemeye yardımcı oluyor.

Çocuk Odasında Bahar Temizliği

Çocuk odasında titizlikle temizlik yapmak gerekiyor. Çocukların oyuncaklarından sıcağa dayanıklı olanları, bulaşık makinesinde yıkayarak temizleyebilirsiniz. Yazlık kıyafetleri çıkarabilir, yıkayıp ütüleyerek dolaba yerleştirebilirsiniz. Çocuklar hızla büyüyeceği için kışa yeniden giyemeyecekler kıyafetleri ayırarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz. Nevresimleri değiştirip perdeleri de yıkadıktan sonra haydi banyoya...

Banyoda Bahar Zamanı

Banyodaki bahar temizliğinin ilk aşaması tarihi geçmiş kremlerin, kozmetiklerin toplanmasından ibaret. Kullanmadığınız kozmetikleri atmalı, sağlamları ayırmalısınız. Çamaşır makinesinin tamburunu, çekmecelerini iyice temizlemeli makineyi özel temizleyici sıvılarla boş şekilde çalıştırmalısınız. Ardından tüm banyonun fayanslarını silmeli, çöpleri boşaltmalı, makyaj fırçaları ve tarakları şampuanla yıkayarak kurutmalısınız. İşte banyonuz yaza hazır.

Diğer Bahar Temizliği Detayları

- Ahşap mobilyaları cilalamalısınız.

- Tüm kış sizi ısıtan radyatörleri kapatırken iyice temizlemeli, içlerindeki kirli suları boşaltmalısınız.

- Kapı ve pencerelerin menteşelerini yağlayabilirsiniz.

- Evdeki tüm terlikleri yıkamalı, ayakkabıları kutulayarak kaldırmalı ve yazlık ayakkabıları cilalayarak giyime hazır hale getirmelisiniz.

- Kapıları, kapı kollarını, elektrik anahtarlarını, eşikleri, avizeleri, ampulleri silmelisiniz.

- Balkonları yıkamayı ve balkon demirlerini boyamalı unutmamalısınız.

- Yazın çıkabilecek böceklere karşı eve ilaçlar yerleştirebilir, çatlakları sıvayabilirsiniz.

Bahar temizliği, evin yalnızca temizlenmesini değil, eşyaların elden geçirilmesini de içeriyor. Bahçeli bir eviniz varsa çitleri yenilemeyi, çimleri biçmeyi, verandayı temizlemeyi, kirli derz aralarını yeniden doldurmayı deneyebilirsiniz. Huzurla dolu gelecek günleri müjdeleyen temizliği her yıl tekrarlayarak evinizi daha çok seveceğiniz bir hale getirebilirsiniz. (Advertorial)

                                                                                                                                                                                                       

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.