SON DAKİKA
Hava Durumu

'Eskişehir'e Bursa'dan fazla turist geliyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'e Bursa'dan daha fazla turist geldiğini, bunun nedeninin de Bursa'nın betona dönüşmesi, Eskişehir'in ise Anadolu'nun ortasında bir vaha gibi Cumhuriyet şehri olması olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Eskişehir'e Bursa'dan fazla turist geliyor'

Ankara'da CHP'li Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentlerin yaşanılabilir olmasında belediyelere büyük iş düştüğünü belirterek, CHP'li belediyelerin şehirleri en iyi şekilde yönetmesi gerektiğini söyledi.

"Bursa, beton Bursa haline gelmiştir. Ankara yaşanamaz bir kent haline gelmiştir." diyen Kılıçdaroğlu, "Bir insan bir kentte yaşamak istiyorsa, rahatlıkla yaşamak istiyorsa, tercih edeceği kent CHP'li belediyelerin yönettiği kenttir. İstanbul'da nefes mi almak istiyorsunuz, neden hafta sonu insanlar CHP'li belediyelerin olduğu yerlere giderler. Biz şimdi bütün Türkiye'yi CHP'li belediyelerin yönettiği bir ülke haline getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Eskişehir'in çölde bir vaha gibi Cumhuriyet şehri olduğunu dile getiren CHP lideri, şunları söyledi:

"Eskişehir'e Bursa'dan daha fazla turist geliyor. Eskişehir, Osmanlı'ya başkentlik yapmadı. Belediye başkanlarımız çalıştıkça onların üzerine yoğunlaşan baskıyı da biliyoruz. 15 Temmuz öncesi F Tipi yapılanmadan şikayet ederdik. Yereldeki hedefi CHP'li belediyelerdi. İzmir, Eskişehir belediyesine baskınlar yapıldı. Sandılar ki bir şeyler bulacaklar diye. Onların arkasında bugünkü iktidar vardı. O aramayı yapanların tamamı şu anda hapisteler. Bizim belediye başkanlarımız sokaklarda, caddelerde vatandaşla selamlaşıyorlar. O açıdan Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu'na F Tipi yapılanmanın yaptığı baskınlar sonuçsuz kalmıştır. Kenti, ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz. Mafya bozuntuları belediye başkanlarımıza saldırdılar. Halk belediye başkanımıza sahip çıktı. Rantla içli dışlı olanların önünde böyle bir saldırı yok, ama mafya ile mücadele edenlerin önünde her zaman bu riskler vardır. Bu risklerin önünde de CHP'li belediye başkanları vardır."

Adalet Yürüyüşü'ne her görüşten, her inançtan insanın katıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Ben 80 milyonun adalet itirazına cevap vermek için yürüdüm" dedi.

CHP lideri Çanakalle'de Adalet Kurultayı'nı da toplayacaklarını belirterek "Adaleti her yerde her ortamda savunacağız. Adaletin olmadığı yerde devlet yoktur. Çanakkale'de Adalet Kurultay'ını toplayacağız" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satırlar şöyle:

"Ülkede hak arayan, hukuk arayan milyonların yürüyüşüdür. Bu yürüyüşü görkemli kılan da adalete susamış milyonlardır. 80 milyonun adalet ihtiyacına cevap vermek için yürüdüm. Bu yürüyüşe her görüşten, her inançtan, her kimlikten insan katıldı. Maltepe'de bir adalet çağrısı yaptık. Bu çağrının hiçbir satırına itiraz gelmedi. Bu çağrıyı CHP belediye başkanları olarak topluma duyurmalısınız. Madem birlikte, huzur içinde yaşayacağız; Temel öğesi adalettir. Adaletin olmadığı bir yerde devletin olmadığını da her yerde dile getireceğiz."

"Çanakkale'de Adalet Kurultayı'nı toplayacağız"

İkinci bir adım daha atıyoruz. Çanakkale'de Adalet Kurultayı toplayacağız. Adalet Yürüyüşü'nde sadece yürüdük. Benim yanlışım varsa o söyleyebilmeli, onun yanlışı varsa ben söyleyebilmeliyim. Siyasi kavgalardan bu millet bıktı. Yeter artık ya, yeter. Çanakkale'deki Adalet Kurultayımıza toplumun her kesiminden insanlar gelecekler, onları davet edeceğiz. Eğitimde adaleti nasıl sağlayacağız, emekli adaletini nasıl sağlayacağız, bunu tartışacağız. Adaletli bir toplum nasıl olacak, onu tartışacağız. Adaletli bir düzenin fikri altyapısı orada oluşacak ve bunu da sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya duyuracağız.

Tüm kentlerin bir kimliği vardır. Kimlik, belediye başkanları tarafından bilinir, tanınır ve dünyanın her tarafına tanıtılır. Dolayısıyla kentler, birer marka olarak kendilerini tüm dünyaya tanıtırlar.

"Neden insanlar hafta sonu CHP'li belediyelerin olduğu yerlere giderler"

Bursa, beton Bursa haline gelmiştir. Ankara yaşanamaz bir kent haline gelmiştir. Bir insan bir kentte yaşamak istiyorsa, rahatlıkla yaşamak istiyorsa, tercih edeceği kent CHP'li belediyelerin yönettiği kenttir. İstanbul'da nefes mi almak istiyorsunuz, neden hafta sonu insanlar CHP'li belediyelerin olduğu yerlere giderler. Biz şimdi bütün Türkiye'yi CHP'li belediyelerin yönettiği bir ülke haline getirmek istiyoruz. 

"Kenti ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz"

Eskişehir, çölde bir vaha gibi. Bu Eskişehir'e Bursa'dan daha fazla turist geliyor. Eskişehir, Osmanlı'ya başkentlik yapmadı. Belediye başkanlarımız çalıştıkça onların üzerine yoğunlaşan baskıyı da biliyoruz. 15 Temmuz öncesi F Tipi yapılanmadan şikayet ederdik. Yereldeki hedefi CHP'li belediyelerdi. İzmir, Eskişehir belediyesine baskınlar yapıldı. Sandılar ki bir şeyler bulacaklar diye. Onların arkasında bugünkü iktidar vardı. O aramayı yapanların tamamı şu anda hapisteler. Bizim belediye başkanlarımız sokaklarda, caddelerde vatandaşla selamlaşıyorlar. O açıdan Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu'na F Tipi yapılanmanın yaptığı baskınlar sonuçsuz kalmıştır. Kenti, ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz. Mafya bozuntuları belediye başkanlarımıza saldırdılar. Halk belediye başkanımıza sahip çıktı. Rantla içli dışlı olanların önünde böyle bir saldırı yok, ama mafya ile mücadele edenlerin önünde her zaman bu riskler vardır. Bu risklerin önünde de CHP'li belediye başkanları vardır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.