SON DAKİKA
Hava Durumu

Esad yanlısı milisler Afrin'e girdi

Suriye'de rejime bağlı bir grup milis güç Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri harekat gerçekleştirdiği Afrin bölgesine girdi. Grubun TSK'ya bağlı birliklerin topçu atışı sonrası ger çekildikleri ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Esad yanlısı milisler Afrin'e girdi

Sputnik'e konuşan YPG Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Suriye hükümet güçlerine bağlı milislerin Afrin'e girdiğini, ordunun Afrin halkına yardım etmek için geldiğini söyledi.

Reuters ajansı da "Halep'ten yola çıkan Esad yanlısı güçler Afrin'e girmeye başladı" haberini geçti. Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı iddiaya göre de rejime bağlı milis grup Halep tarafından Afrin'e girdi. Afrin'e gidenlerin Suriye ordusu değil Esad rejimi yanlısı 'halk birlikleri' adı verilen milis güçleri olduğu belirtildi. Suriye TV'si ise Türkiye'nin milislerin girdiği bölgeyi vurduğunu da iddia etti. 

Bölgeden paylaşım yapan bazı sosyal medya hesapları ise Suriye Ordusu'na bağlı gönüllülerin oluşturduğu Ulusal Savunma Kuvvetleri'nin büyük bir konvoyla Afrin'e girdiğine ilişkin videolar paylaştılar.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü konuşmasında "Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecek. Böylece şehire galen yardımların hem önü kesilecek hem de terör örgütünün kimse ile pazarlık yapabilme imkanı kalmayacaktır" demişti.

Türk topçusundan ateş

Hükümete bağlı ağır silahlı milis güçlerin yüzlerce üyesinin Afrin'e girişinin görüntülerini yayımlayan Suriye devlet televizyonu, hükümet güçlerinin Afrin'e giriş yaptığı bölgeye Türkiye'nin bölgeye top ateşi açtığını, gazetecilerin kaçtığını duyurdu.

Bu arada Anadolu Ajansı'nın geçtiği son dakika haberine göre TSK'nin uyarı amaçlı topçu atışı üzerine ilerlemeye çalışan milisler kente yaklaşık 10 kilometre kala geri çekildi.

AA'nın haberine göre rejim destekçisi milisler, YPG'li teröristlere destek vermek için saat 17.00 sularında Afrin'in güneyindeki Nubul Zehra bölgesinden hareket etti. İçerisinde zırhlı araçlar ve Doçkalı kamyonetlerin bulunduğu 20 araçlık konvoyla hareket eden grup Afrin'de ilerlemeye çalıştı. Ancak bu sırada konvoya uyarı amaçlı topçu atışı başladı. Top atışları konvoydaki araçlara isabet etmedi.

Konvoy, uyarı ateşi üzerine, kente 10 kilometre kala Afrin'den geri çıkmak zorunda kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.